Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πυροβολούσαν σε καταυλισμό ακόμη και με κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού!
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολούσαν σε καταυλισμό ακόμη και με κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού!

Τέσσερις συλλήψεις

Μόλις μία εβδομάδα από την εξάρθρωση της αδίστακτης συμμορίας Ρομά, που καταδυνάστευε τους υπόλοιπους ομόφυλούς της στον καταυλισμό Βλυχό των Μεγάρων προχωρώντας ως και σε απαγωγές μικρών παιδιών για να εισπράξουν «λύτρα προστασίας» (!), σε νέα επέμβαση η Αστυνομία συνέλαβε 4 άτομα, που πυροβολούσαν ακόμη και με κλεμμένο πιστόλι αστυνομικού!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. μετά από σήμα του Κέντρου Επιχειρήσεων,  για πυροβολισμούς, έσπευσαν νυχτερινές της Δευτέρας,  στο Βλυχό Μεγάρων, όπου εντόπισαν στον περιβάλλοντα χώρο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, τέσσερα άτομα που έφεραν όπλα (ημεδαποί ηλικίας 26, 39, 44 και 48 ετών). Με μέτρα αυτοπροστασίας και μετά τις κατάλληλες εντολές προς τους ελεγχόμενους, ακινητοποίησαν με ασφάλεια τα άτομα και τους δέσμευσαν». Στη συνέχεια αναφέρεται λεπτομερώς το οπλοστάσιο, που είχαν στην κατοχή τους.

Ειδικότερα:

«Στην κατοχή του 48χρονου βρέθηκε πιστόλι με γεμιστήρα 10 φυσιγγίων, του 26χρονου πιστόλι με γεμιστήρα 13 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα που περιείχε 39 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος και του 44χρονου πιστόλι με γεμιστήρα 6 φυσιγγίων και νάιλον σακούλα με 33 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος. Δίπλα τους βρέθηκε στο έδαφος οπλισμένη καραμπίνα με 8 φυσίγγια». Τα άτομα, συνεχίζει η Αστυνομία, οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

«Όπως προέκυψε μετά την κατάσχεση των όπλων»,  λέει ακόμη «ένα από τα πιστόλια είχε κλαπεί από αστυνομικό στην Κάλυμνο το 2016». Που σημαίνει ότι για οκτώ ολόκληρα χρόνια το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού, βρισκόταν στα χέρια άγνωστων κακοποιών πριν φθάσει στους συλληφθέντες και ίσως έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε έκνομες ενέργειες. Για τον λόγο αυτό, τα όπλα και το υπηρεσιακό βέβαια, μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εργαστηριακή εξέταση.

Το ρεπορτάζ του Alphafreepress

Μόλις στις 25 Φεβρουαρίου το Alphafreepress, δημοσίευε ρεπορτάζ-σοκ για τα συμβαίνοντα στον συγκεκριμένο καταυλισμό από συμμορίες Ρομά κακοποιών σε βάρος των υπολοίπων.

Μεταξύ των άλλων, πληροφορούσε το ρεπορτάζ:

«Σκληρή και ανελέητη ένοπλη  συμμορία,  Ρομά, εξουδετερώθηκε μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Βλυχό των Μεγάρων, με βαριές κατηγορίες ότι τα μέλη της εκβίαζαν, χτυπούσαν, λήστευαν, πυροβολούσαν  τα θύματά τους, που ήταν επίσης Ρομά, τα περισσότερα, ευάλωτα και αδύναμα να αντιμετωπίσουν τη στυγνή «κατοχή» τους από τους μαφιόζους.

Πέρα από το πλήθος των εγκληματικών πράξεων, που τους καταλογίζονται, η πολυμελής συμμορία, είχε απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ τρόμου, πουλώντας «προστασία»  για να μην τους βλάψει, ενώ έφθαναν στο σημείο να προχωρούν και σε απαγωγές παιδιών των θυμάτων τους, προκειμένου να δώσουν «λύτρα» αλλά και να υπακούνε στις εντολές τους! Είχαν στην κατοχή τους πολύ χρήμα, με αποτέλεσμα να κάνουν και τοκογλυφίες με θύματα και πάλι αδύναμους Ρομά, οι οποίοι στέναζαν να επιστρέψουν τα δανεικά με ιλιγγιώδεις τόκους».

«Σε περίπτωση, που τα θύματα δεν συμμορφώνονταν με τις απαιτήσεις τους, τους απειλούσαν ότι διατρέχει κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα, η οικογένεια και η περιουσία τους. Μάλιστα, σχηματίζοντας ομάδα από ικανό αριθμό ατόμων, φέροντες όπλα «επισκέπτονταν» το θύμα. Δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν βία ή να εκφοβίσουν με τη χρήση όπλων θύματα που αρνούνταν να συμμορφωθούν ή προσπαθούσαν να αντισταθούν.

Επιπλέον τα μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν εκβιασμούς εκ μέρους τρίτων, προς επίλυση διαφορών, που είχαν με έτερα άτομα, επίλυση η οποία επέρχονταν με την καταβολή ανάλογου χρηματικού ποσού». Η επιχείρηση εκείνη κατέληξε με τρεις συλλήψεις, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι άλλα πέντε μέλη της συμμορίας ήταν ήδη στις φυλακές για άλλα αδικήματα και αναζητούνταν άλλοι πέντε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις