Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος
PLUS

Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος

Πώς να ζεστάνω τη μπριζόλα: Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τη ζεστάνουμε και πώς θα την κρατήσουμε ζουμερή και γευστική;

Η μπριζόλα  είναι από εκείνα τα τρόφιμα που χρειάζονται προσοχή. Κι αν είμαστε από τους τυχερούς που μας περίσσεψε μια μπριζόλα στο ψυγείο, τότε δεν θέλουμε με τίποτα να τη χαλάσουμε και να τη στεγνώσουμε ζεσταίνοντάς την απλώς στα μικροκύματα, ούτε να τη φάμε πάνω στον πάγκο. Αντιθέτως, είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που μια καλή πρώτη ύλη θέλει και την απαραίτητη φροντίδα, όχι μόνο κατά το αρχικό της ψήσιμο, όσο και στο φρεσκάρισμά της για να καταναλωθεί σωστά και την επόμενη ημέρα.

Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος για να τη ζεστάνουμε και πώς θα την κρατήσουμε ζουμερή και γευστική;

Είναι δυνατόν άραγε να διατηρήσουμε αυτή την κρούστα του φρεσκοψημένου; Στο olivemagazine βρήκαμε αυτό ακριβώς που χρειάζεται μια καλοψημένη μπριζόλα: να τη βάλετε επάνω σε σχάρα που έχει τοποθετηθεί σε ταψί και να τα τοποθετήσετε μαζί σε φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι το ψητό μας να φτάσει τους 43°C (το οποίο θα τσεκάρουμε με ένα ειδικό θερμόμετρο).

Τελικά ο πιο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνεις μια μπριζόλα είναι αυτός που ενδείκνυται και για το αρχικό της ψήσιμο, δηλαδή επάνω σε σχάρα την οποία θα τοποθετήσουμε πάνω σε ταψί. Αρχικά θα ρυθμίσουμε τον φούρνο στους 120°C μέχρι το κρέας να φτάσει τους 43°C. Αυτό θα πάρει περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, το κρέας θα μεταφερθεί σε τηγάνι επάνω σε εστία για λίγα λεπτά, ώσπου να επανέλθει η κρούστα του. Μπορεί αυτή η μέθοδος να περιλαμβάνει δύο βήματα και να θέλει χρόνο και υπομονή, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο γιατί το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση, από το να το βάζαμε απλώς στα μικροκύματα (γιατί έτσι θα στέγνωνε πολύ) ή να το ψήναμε σε δυνατό φούρνο (γιατί έτσι κινδυνεύει να καεί).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις