Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Μιλέι – Τραμπ: «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μιλέι – Τραμπ: «Ήσουν υπέροχος πρόεδρος»

Μιλέι - Τραμπ: "Ελπίζω να ξαναγίνετε πρόεδρος των ΗΠΑ"

Με άκρως θερμά κομπλιμέντα δέχθηκε ο φιλελεύθερος πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι το είδωλό του, τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνάντησή τους στο περιθώριο συνεδρίασης των Αμερικανών συντηρητικών στην Ουάσιγκτον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανταπέδωσε τη χάρη χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή του αγαπημένου του σλόγκαν «MAGA»: «Ας ξανακάνουμε μεγάλη την Αργεντινή» («Make Argentina Great Again) είπε ο Τραμπ από το βήμα του συνεδρίου της CPAC. «Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να το κάνουν καλά, όπως ο Χαβιέρ Μιλέι», πρόσθεσε. Κι εκείνος απάντησε με το δικό του σλόγκαν από την προεκλογική του καμπάνια: «Ζήτω η ελευθερία, γ@μ…».

Ο Τραμπ πουλάει… αθλητικά παπούτσια

Μιλέι στον Τραμπ: Ελπίζω να ξαναγίνετε πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τραμπ επιθυμεί διακαώς μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο και το Σάββατο επικράτησε άνετα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στη Νότια Καρολίνα διευρύνοντας το προβάδισμά του έναντι της εσωκομματικής αντιπάλου του, Νίκι Χέιλι. «Ήσασταν υπέροχος πρόεδρος, ελπίζω να ξαναγίνετε», είπε ο Μιλέι στον Τραμπ. Κι εκείνος του απάντησε: «Ευχαριστώ, σας το υπόσχομαι». Στην ομιλία του στο συνέδριο της CPAK ο Μιλέι εξαπέλυσε πυρά και του κρατικού παρεμβατισμού στην οικονομία και του δικαιώματος στην άμβλωση: «Δεν υπάρχει χώρος για σοσιαλισμό», είπε, αλλά, όπως σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ, ήταν μάλλον χλιαρά τα χειροκροτήματα για τον ακραίο φιλελεύθερο οικονομολόγο από το ακροατήριο των δεξιών συντηρητικών στη μεγάλη αίθουσα χορού ενός ξενοδοχείου στην Ουάσιγκτον.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του τον Δεκέμβριο, ο Μιλέι προσπαθεί να ανοίξει την οικονομία της Αργεντινής, αλλά δεν διαθέτει πλειοψηφία στο Κογκρέσο, ενώ πρόσφατα συγκρούστηκε με αρκετούς κυβερνήτες της χώρας της Νότιας Αμερικής σε μια διαμάχη για κρατικά κονδύλια. Η Αργεντινή παραμένει βυθισμένη σε μια βαθιά οικονομική κρίση με τον πληθωρισμό να έχει εκτιναχθεί άνω του 250% και πάνω από το 57% του πληθυσμού να μαστίζεται από τη φτώχεια. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής υποφέρει από έναν διογκωμένο κρατικό μηχανισμό, μια χαμηλή βιομηχανική παραγωγικότητα και μια μεγάλη παραοικονομία που στερεί από το κράτος πολλά φορολογικά έσοδα. Το εθνικό νόμισμα, το πέσο, συνεχίζει να χάνει την αξία του έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και το βουνό του χρέους αυξάνεται συνεχώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις