Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – αθλητικά παπούτσια: Βγήκε στην.. αγορά ο πρώην πρόεδρος
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – αθλητικά παπούτσια: Βγήκε στην.. αγορά ο πρώην πρόεδρος

Τραμπ - αθλητικά παπούτσια: Τι λένε οι «κακές γλώσσες»

Μόλις πριν λίγες ημέρες δικαστής της Νέας Υόρκης επέβαλε στον Τραμπ ένα διόλου ευκαταφρόνητο πρόστιμο, ύψους 355 εκατομμυρίων δολαρίων (τα οποία γίνονται πάνω από 453 εκατ. δολ. μαζί με τους τόκους), για οικονομικές απάτες που σχετίζονται με τη διαχείριση της οικογενειακής ακίνητης περιουσίας και κάποια από τα δάνεια που η οικογένεια Τραμπ είχε λάβει με ευνοϊκούς όρους στο παρελθόν δίνοντας ψευδή στοιχεία σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες αναφορικά με την πραγματική αξία κάποιων εκ των ακινήτων της. Σχεδόν αμέσως, υποστηρικτές του Τραμπ άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, μέσω δωρεών, για τη στήριξη του Ρεπουμπλικανού ηγέτη, σε βάρος του οποίου υπενθυμίζεται ότι έχει επιβληθεί το τελευταίο διάστημα και ένα άλλο πρόστιμο: ύψους 83,3 εκατ. δολ. για δυσφήμιση της Αμερικανίδας δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζιν Κάρολ.

Μόλις μια ημέρα μετά ωστόσο, το περασμένο Σάββατο, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το «παρών» στη διοργάνωση «Sneaker Con» στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου παρουσίασε μάλιστα μια δική του γραμμή από αθλητικά παπούτσια, τα επονομαζόμενα «Trump Sneakers».   «Αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλώ εδώ και 12-13 χρόνια και νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα gettrumpsneakers, κυκλοφόρησαν μόνο 1.000 αριθμημένα τέτοια ζευγάρια παπουτσιών, με τιμή τα 399 δολ. για κάθε ζευγάρι, και αυτά έχουν ήδη όλα πουληθεί μέσω προπαραγγελιών.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο 77χρονος αναζητά νέες πηγές εσόδων

Οι «κακές γλώσσες» λένε, πάντως, ότι ο 77χρονος Τραμπ αναζητά νέες πηγές εσόδων προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει τα – συνολικού ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων– πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί, ενώ παράλληλα «τρέχει» και η προεκλογική του εκστρατεία στον δρόμο προς τις προεδρικές κάλπες του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επισήμως, την παραγωγή αυτών των παπουτσιών δεν την έχει αναλάβει κάποια εταιρεία της οικογένειας Τραμπ αλλά μια άλλη επιχείρηση (45Footwear LLC) που έχει αγοράσει τα σχετικά δικαιώματα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, ωστόσο, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Κουρτ Αϊχενβαλντ, η 45Footwear LLC στην πραγματικότητα δεν υπάρχει… και πίσω από το όλο πρότζεκτ βρίσκεται ο ίδιος ο Τραμπ μέσω της επιχείρησης CIC Ventures.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις