Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Την τελευταία του πνοή άφησε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Αντρέας Μπρέμε, μετά από καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Θρήνο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση θανάτου του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Αντρέα Μπρέμε στο γερμανικό ποδόσφαιρο, ο οποίος άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του ανάσα σε ηλικία 63 ετών, από καρδιακή ανακοπή. Ο Μπρέμε αισθάνθηκε  έντονη δυσφορία στο σπίτι του στο Μόναχο και διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο  ήταν ήδη αργά δεν τα κατάφερε και οι γιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του.

Ο Μπρέμε κατέκτησε το 1990 το Παγκόσμιο Κύπελλο με την εθνική ομάδα ήταν ο σκόρερ του νικητήριου γκολ στον τελικό κόντρα στην Αργεντινή. Ακόμα είχε φθάσει στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και στον τελικό του Euro 1992 χάνοντας τον τίτλο από την Αργεντινή και τη Δανία αντίστοιχα. Συνολικά είχε 86 συμμετοχές και 8 γκολ με τη «μάνσαφτ».

15 χρόνια καριέρας ο τίτλος στη Serie A

Στην 15ετή καριέρα του ο αριστερός μπακ και αμυντικός μέσος πανηγύρισε δύο φορές την κατάκτηση της Bundesliga, τη μία με τον Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Καϊζερσλάουτερν το 1998, την πρώτη χρονιά ανόδου του γερμανικού συλλόγου στη μεγάλη κατηγορία.

Στη πορεία της καριέρας του o  θρυλικός ποσοδοσφαιριστής αγωνίστηκε για τις ομάδες Ζααρμπρίκεν, Καϊζερσλάουτερν, Μπάγερν, Ίντερ και Σαραγόσα. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Ιντερ κατέκτησε μια φορά τον τίτλο στη Serie A, ένα Σούπερκαπ Ιταλίας κι ένα κύπελλο UEFA.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις