Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χάος σε πτήση: Επιβάτης σε… αμόκ
ΚΟΣΜΟΣ

Χάος σε πτήση: Επιβάτης σε… αμόκ

Σοκ σε πτήση: Επιβάτης τα έκανε «γυαλιά καρφιά», γρονθοκόπησε αεροσυνοδό και τον έδεσαν στο κάθισμα

Το απόλυτο χάος σε πτήση της Thai Airways από Μπανγκόγκ προς Λονδίνο με έναν επιβάτη σε κατάσταση αμόκ να σπάει ό,τι βρίσκει μπροστά του και να επιτίθεται σε αεροσυνοδό. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη διάρκεια της πτήσης προς το αεροδρόμιο του Χίθροου στις 7 Φεβρουαρίου όταν ο Βρετανός, σύμφωνα με αναφορές, επιβάτης άρχισε να σπάει ό,τι έβρισκε μπροστά του έξω από την τουαλέτα του αεροσκάφους.

Άλλοι επιβάτες και μέλη του πληρώματος προσπάθησαν να παρέμβουν, αλλά η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου με τον 35χρονο άνδρα να γρονθοκοπά έναν αεροσυνοδό, που σωριάστηκε στο πάτωμα, όπως φαίνεται και σε βίντεο που τράβηξε με το κινητό της μια 22χρονη, που καθόταν λίγες θέσεις πιο πίσω. «Ήταν στην τουαλέτα κι άρχισε να ουρλιάζει, να χτυπά την πόρτα, που βγήκε από τους μεντεσέδες. Ένας μεγαλύτερος σε ηλικία επιβάτες με λευκό μπλουζάκι προσπάθησε να τον βγάλει έξω. Ξέσπασε καβγάς κι αυτός χτύπησε τον αεροσυνοδό. Νομίζω ότι του έσπασε τη μύτη», είπε η νεαρή επιβάτιδα.

Σε άλλο βίντεο που τράβηξε η κοπέλα διακρίνεται ο ταραξίας να ουρλιάζει ενώ τον έχουν καθηλώσει σε κάθισμα. Ο πιλότος προειδοποίησε ότι αν συνεχιζόταν το επεισόδιο θα προσγείωνε το αεροσκάφος στο Ντουμπάι, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε κάτι τέτοιο. «Δύο επιβάτες κάθισαν δίπλα του και τον κρατούσαν καθηλωμένο στη θέση του. Αναγκαστήκαμε να υποστούμε τις φωνές του. Έβριζε συνέχεια. Άνθρωποι άλλαζαν θέσεις κι απομάκρυναν τα παιδιά τους στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Όταν προσγειωθήκαμε, ήρθαν αστυνομικοί και τον συνέλαβαν». Ο ταραξίας επιβάτης κρατείται και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης και έκθεση αεροσκάφους σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις