Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκοι και Πασχαλάκης έδωσαν τα χέρια
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκοι και Πασχαλάκης έδωσαν τα χέρια

Ολυμπιακός: Ποιοι έχουν σειρά για ανανέωση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” αποτελεί το ποδοσφαιρικό σπίτι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη από την περασμένη σεζόν και θα συνεχίσει να είναι στον Ολυμπιακό τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Το συμβόλαιο του διεθνούς τερματοφύλακα (34 ετών, 1,97μ) με τους Πειραιώτες, έληγε στο φινάλε της φετινής σεζόν, ωστόσο η διοίκηση των Πειραιωτών δεν ήθελε να τον χάσει και φρόντισε να τον δέσει για τα καλά στο μεγάλο λιμάνι, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια για την ανανέωση της συνεργασίας τους για δύο ακόμη χρόνια.

Σημειώνεται πως στο διάστημα της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης έχει… πάρει σπίτι τη φανέλα του βασικού, έχοντας αγωνιστεί συνολικά σε 61 ματς για όλες τις διοργανώσεις.

Με δεδομένο πως το υπάρχον συμβόλαιο των δύο πλευρών ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2024, ο Ολυμπιακός κι ο Πασχαλάκης είχαν φροντίσει από νωρίς να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων. Από τον Οκτώβριο άλλωστε η πλευρά του διεθνούς τερματοφύλακα διατηρούσε επαφή με τη διοίκηση των ερυθρολεύκων, σε μια ξεκάθαρη πρόθεση αμφοτέρων να επεκτείνουν την υφιστάμενη συνεργασία τους.

Η εκκρεμότητα που αφορούσε στη χρονική διάρκεια και κάποιους επιμέρους όρους δεν φαινόταν -από τότε- ικανή να χαλάσει το deal, το οποίο απλά καθυστέρησε να οριστικοποιηθεί.

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο σε όλα τα επίπεδα (προπονητής, επιτελείο, παίκτες) πήγαν επί της ουσίας πίσω το θέμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, δίχως όμως αυτό να σημαίνει πως κάτι είχε αρχίσει να στραβώνει. Το κάθε άλλο. Όλα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι

Η διευθέτηση της εκκρεμότητας του Αλέξανδρου Πασχαλάκη επιτρέπει πλέον στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να εμβαθύνουν στον επόμενο. Ο λόγος για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος το καλοκαίρι με τις δύο πλευρές να βαδίζουν σε καλό μονοπάτι για να πέσουν οι υπογραφές.

Την ίδια ώρα, που σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη τρεις περιπτώσεις: Κώστας Φορτούνης, Κωνσταντίνος Τζολάκης και Μαντί Καμαρά (σ.σ.: δική του περίπτωση είναι η πιο περίεργη λόγω όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και της εκπεφρασμένης επιθυμίας να συνεχίσει στο εξωτερικό).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις