Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κοντά στους “16” οι ερυθρόλευκοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κοντά στους “16” οι ερυθρόλευκοι

Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: Οι δηλώσεις των παικτών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (15/2) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Φερεντσβάρος στο πρώτο γύρο, για την φάση των 32 αλλά και την πρόκριση στους 16 του Conference League στο γεμάτο Γ. Καραϊσκάκης. Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Μεντιλίμπαρ, η ομάδα επικράτησε με σκορ 1-0, με αποτέλεσμα στο ρεβάνς στην Βουδαπέστη (22/2) οι ερυθρόλευκοι να πάνε με ένα σκορ πρόκρισης.

Ο αγώνας

Η Φερεντσβάρος ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βάργκα πετάχτηκε, πήρε την κεφαλιά και σκόραρε. Ωστόσο, μετά από εξέταση στο VAR, το γκολ ακυρώθηκε με τον παίκτη της ουγγρικής ομάδας να είναι εκτεθειμένος.

Στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός παρουσίαζε ανασταλτικά προβλήματα. Από τα αριστερά η φιλοξενούμενη ομάδα προσπαθούσε να βγάζει επιθέσεις με τους Μαρκίνιος και Ραμίρες. Ο Ραμίρες στο 24ο λεπτό πάτησε στην περιοχή, συνέκλινε, έκανε το σουτ, με τον Πασχαλάκη να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 29ο λεπτό η Φερεντσβάρος είχε νέα καλή στιγμή. Ο Ραμίρες από τα αριστερά έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Βάργκα έκανε με τη μία το γυριστό σου, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ολυμπιακός σταδιακά ισορροπούσε και προσπαθούσε να φανεί επιθετικός.

Σειρά για να πιέσει είχε ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, στο 32ο λεπτό ο Ροντινέι από τα δεξιά έκανε το γέμισμα, ο Κάρμο πήρε την καρφωτή κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος,  Ντίμπουζ, έβαλε το αριστερό του χέρι και απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη χτύπησε στο τείχος και έφυγε για λίγο κόρνερ. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ.

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να χάνει για λίγο την συγκέντρωσή του και να δίνει χώρο στην Φερεντσβάρος. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν ωστόσο να ισορροπήσουν, με τον Μεντιλίμπαρ να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τους Όρτα και Ποντένσε. Στο 64ο λεπτό ο Πορτογάλος πέρασε ωραία την μπάλα στην περιοχή στον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν έβαλε σωστά του πόδι του και ήταν άστοχος.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Φερεντσβάρος να έχει ως πρώτο μέλημά της την διαφύλαξη των μετόπισθεν. Ο Μεντιλίμπαρ έψαχνε λύσεις, περνώντας και τον Γιόβετιτς στον αγωνιστικό χώρο στο πλευρό του Ελ Κααμπί. Στο 80′ οι δύο επιθετικοί συνδυάστηκαν, ο Μαροκινός έκανε το σουτ και ο τερματοφύλακας της Φερεντσβάρος έπεσε και απέκρουσε.

Οι Πειραιώτες βρήκαν δίχτυα στο 83ο λεπτό. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Γιόβετιτς δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά, ακολουθούσε ο Ελ Κααμπί, ο οποίος κοντρόλαρε με το στήθος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός κράτησε άνετα το προβάδισμά του και προσπάθησε να βρει κι άλλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Το 1-0 παρέμεινε έως το φινάλε, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα πρόκρισης.

Οι δηλώσεις του Μιντιλίμπαρ

Για τη νίκη στο ντεμπούτο του: “Καταρχήν είναι θετικό ότι ξεκινάω με νίκες στις ομάδες μου, ακολουθήθηκε η συνήθεια. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για εμάς, στο δεύτερο βετλιωθήκαμε η Φερεντσβάρος υποχώρησε, φτιάξαμε ευκαιρίες για γκολ και το βάλαμε”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος: “Ευτυχώς καταφέραμε να πάμε συνεχώς προς το καλύτερο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο πρώτο μας κόστισε η πίεση και δεν καταφέρναμε να βγουμε μπροστά. Διορθωνόμασταν κατά τη διάρκεια του παιχνιιδιού και στο τέλος ήμασταν πολύ ανώτεροι. Ήτνα καλό αντι να χειροτερεύουμε, βελτιωνόμασταν στον αγώνα”.

Για το αν είναι το φαβορί: “Παίζουμε στην αντίπαλη έδρα, αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τον αντίπαλο, μπορεί να έχουμε το προβάδισμα, όμως εάν σκεφτούμε ότι με αυτό το αποτέλεσμα έχουμε κερδίσει κάτι, θα γελαστούμε. Πάμε εκεί με στόχο τη νίκη”.

Οι δηλώσεις του Έσε

“Ήταν η στιγμή κι η ευκαιρία να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα και να συνεχίσουμε αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια, πως έχουμε ικανότητες. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αντίπαλο, όμως υπάρχουν πράγματά που πρέπει να βελτιώσουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε στη συνέχεια να είμαστε το ίδιο καλοί”.

Για το τι είπε ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα και ήταν πολύ ισορροπημένη: “Η κύρια οδηγία ήταν να μαρκάρουμε τους παίκτες που έβγαιναν από τα άκρα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλεονέκτημα και να χρησιμοποιήσουμε ως κύριο εργαλείο μας τα γρήγορα κατεβάσματα. Να είναι συγκεντρωμένος ο καθένας στη δουλειά που έχει να κάνει. Ευτυχώς καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό να ακολουθήσουμε αυτή την οδηγία και με μία πολύ ωραία σέντρα του Ροντινέι καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Ήταν μία στιγμή για μας σήμερα που νιώσαμε πολύ μεγάλη ικανοποίηση, έτσι όπως ακριβώς απαιτεί αυτός ο σύλλογος, να τελειώσουμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με μία νίκη κι έτσι θέλουμε να είναι κι η συνέχεια”.

Για την επιστροφή του κόσμο στα γήπεδα: “Μας είχε λείψει πάρα πολύ η στήριξη του κόσμου. Όλοι ξέρουν πως είμαστε πολύ δυνατοί όταν ο κόσμος μας είναι εδώ. Σήμερα νιώσαμε πολύ μεγάλη ώθηση. Πραγματικά ήταν ένα ωραίο συναίσθημα. Κι ένα πολύ μεγάλο μέρος της νίκης οφείλεται στη βοήθεια του κόσμου”.

Οι δηλώσεις του Ελ Κααμπί

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ελ Κααμπί: “Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Πιστεύω ότι αξίζαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ. Θα Συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να κερδίσουμε την πρόκριση”.

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: “Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας βοήθησε, μάς δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη, είμαστε πιο δυνατοί μαζί τους. Τούς περιμέναμε μαζί μας και στο επόμενο ματς για να ολοκληρώσουμε την πρόκριση”.

Τα άλλα χθεσινά αποτελέσματα του Conference League

Μόλντε – Λέγκια Βαρσοβίας (3-2)

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-2)

Στούρμ Γκρατς – Σλόβαν Μπρατισλάβας (4-1)

Άγιαξ – Μπόντο/Γκλιμτ (2-2)

Μακάμπι Χάιφα – Γάνδη (1-0)

Μπέτις – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1)

Σερβέτ – Λουντογκόρετς (0-0)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις