Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μουτζούρης – Κασσελάκης: Η απάντηση του προέδρου στον περιφερειάρχη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουτζούρης – Κασσελάκης: Η απάντηση του προέδρου στον περιφερειάρχη

Μουτζούρης - Κασσελάκης: Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του. Σε ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ έγραψε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης… Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Σημειώνεται πως ο Κώστας Μουτζούρης σε ανοιχτή εκδήλωση τις προηγούμενες ημέρες σε παραλιακή ταβέρνα της Λέσβου, γιορτάζοντας την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποκάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή», προκαλώντας τα ειρωνικά χλευάσματα των παρευρισκόμενων, που έδειξαν να επιδοκιμάζουν τις απαράδεκτες δηλώσεις του και να γελάνε δυνατά.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι. Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Μαρινάκης: Καταδικάζω απερίφραστα τις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον Κασσελάκη

Την απόλυτη καταδίκη του στις ομοφοβικές επιθέσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Καταδικάζω απερίφραστα τις ομοφοβικές επιθέσεις εναντίον του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι επιθέσεις αυτές δεν πρέπει να κρίνονται με βάση ποιος τις κάνει και σε ποιον. Είναι απαράδεκτο να δέχεται τέτοιες επιθέσεις ο κ. Κασσελάκης. Δεν θέλουμε να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι δεν υπάρχουν αστερίσκοι στις καταδίκες και σημείωσε ότι όσο και αν ο λόγος του (σ.σ.: Στέφανου Κασσελάκη) ήταν καταδικαστέος, δεν δικαιολογείται η ρατσιστική και ομοφοβική επίθεση εναντίον του.

«Είναι, επίσης, απαράδεκτο», είπε, «να βλέπουμε βίντεο με καλλιτέχνες να επιτίθενται εναντίον συναδέλφων σας. Κλείνουμε 50 χρόνια μεταπολίτευσης και δεν υπάρχει λόγος να ακούγονται όλα αυτά. Προσπαθούμε να οχυρώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο και για την προστασία των δημοσιογράφων. Να εκλείψουν και να αφήσουμε πίσω μας όλα αυτά χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Απόλυτα καταδικαστέος ο προκλητικά ομοφοβικός λόγος του Κώστα Μουτζούρη

«Ο χυδαίος και προκλητικά ομοφοβικός λόγος του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρη, δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος. Ο αγώνας για μια κοινωνία ισότητας χωρίς διακρίσεις και μισαλλοδοξία είναι διαρκής και δεν ανέχεται τέτοιου είδους εκφράσεις», επισημαίνει στο «Χ» ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

ΚΚΕ: Υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τις άθλιες και απαράδεκτες ομοφοβικές επιθέσεις του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου, και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη, εις βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι επιθέσεις, που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους η ΝΔ έχει εκθρέψει πολιτικά, έχει συνεργαστεί ή συνεργάζεται μαζί τους και έχει στο παρελθόν στηρίξει -όπως και άλλοι- σε εκλογικές μάχες, αποδεικνύουν και το υποκριτικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, παρά την προσπάθεια κάποιων να της “χτίσουν” προοδευτικό προφίλ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις