Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τετέι Κηφισιά – Βόλος: Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει ο επιθετικός
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τετέι Κηφισιά – Βόλος: Ρατσιστική επίθεση καταγγέλλει ο επιθετικός

Τετέι Κηφισιά - Βόλος: Ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς δέχτηκε ρατσιστική επίθεση στο παιχνίδι με τον Βόλο στην Καισαριανή - Γεννήθηκε στην Κυψέλη από Αφρικανούς γονείς

Ρατσιστική επίθεση στον αγώνα της Κηφισιάς με τον Βόλο στην Καισαριανή κατήγγειλε ο Ανδρέας Τετέι.  Ο Έλληνας επιθετικός της Κηφισιάς μετά το παιχνίδι είπε στην Cosmote TV: «Πριν απαντήσω σε αυτό το ερώτημα θα ήθελα να πω για κάτι που άκουσα από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας, που δεν μου άρεσε.  Προσπαθούμε τόσο καιρό στην κοινωνία να τα αλλάξουμε όλα αυτά τα πράγματα και κάποιος με αποκάλεσε μαϊμού. Ήταν κάτι που είχα πολύ καιρό να ακούσω, γιατί στα προηγούμενα χρόνια το είχα ξανακούσει. Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Γι αυτό πήγα στον διαιτητή κάποια στιγμή, άκουσα πολύ καλά τη λέξη. Με πείραξε πάρα πολύ, με ενόχλησε».

Αργότερα ανέβασε σχετικό story στο Instagram και έγραψε: «Ας μπει ένα τέλος στα φαινόμενα ρατσισμού στον αθλητισμό και την κοινωνία μας! Δεν πάει άλλο! Ο αθλητισμός οφείλει να είναι ένα πεδίο ευγενούς άμιλλας κι όχι εξαπόλυσης ρατσιστικών σχολίων και τακτικών».

Ανακοίνωση καταδίκης του περιστατικού εξέδωσε και η ΠΑΕ Κηφισιά

Ο Αντρέας Τετέι γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 25 Μαΐου του 2001. Έχει καταγωγή από την Γκάνα μέσω του πατέρα του και τη Σιέρα Λεόνε μέσω της μητέρας του. Πρώτος σταθμός στην ποδοσφαιρική καριέρα του νεαρού επιθετικού αποτέλεσε ο Άτλαντας Κυψέλης, απ’ όπου μεταγράφηκε στην Κορωνίδα Γαλατσίου. Στα 15 του χρόνια αποκτήθηκε από τον ΠΑΟ ΡΟΥΦ, ο οποίος εκείνη την εποχή έπαιζε στο Α’ Τοπικό της Αθήνας. Το 2020 πήρε μεταγραφή στην Κηφισιά, με την οποία κέρδισε άμεσα (2021) την άνοδο στη Super League 2. Μόλις το 2022 απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις