Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονη Μυλοπόταμος – βιασμός: Προκλητικός και χυδαίος ο Πακιστανός
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονη Μυλοπόταμος – βιασμός: Προκλητικός και χυδαίος ο Πακιστανός

15χρονη Μυλοπόταμος: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωνε η ανήλικη - Μυστήριο με την αυτοκτονία του πατέρα της 15χρονης

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση βιασμού της 15χρονης κοπέλας από το Μυλοπόταμο Ρεθύμνου. Σε δικογραφία που σχηματίστηκε και παραπέμφθηκε στο Εισαγγελέα αφορά συνολικά 12 κατηγορούμενους με την κατηγορία του βιασμού αλλά και των ασελγών πράξεων. Ανάμεσα στα ονόματα περιλαμβάνεται και αυτό του 38χρονου από το Πακιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται ως το άτομο που εξέδιδε την 15χρονη στις αρρωστημένες ορέξεις των υπολοίπων ανδρών που αναφέρονται στη δικογραφία (10 Έλληνες και ένας Μολδαβός). Τη σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου κοριτσιού στην περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου είχε καταγγείλει πολίτης στο τηλεφωνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το ανώνυμα τηλεφώνημα που έκανε λόγο για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης έγινε το καλοκαίρι του 2023 και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αρχές του Ρεθύμνου.

grayscale photo of person lying on bed

Η αυτοκτονία του πατέρα της

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ οι έρευνες των αρχών για την σεξουαλική εκμετάλλευση της 15χρονης ήταν σε εξέλιξη, ένα ακόμα περιστατικό από τον οικογενειακό κύκλο της απασχόλησε τις αρχές. Την εξαφάνιση του πατέρα της, για την οποία μάλιστα είχε εκδοθεί και missing alert. Τον 50χρονο άνδρα εντόπισαν μετά από τρεις ημέρες ερευνών συγγενικά του πρόσωπα μέσα στο αγροτικό του αυτοκίνητο νεκρό

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Τηλεόραση CRETA ο Πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, ο πατέρας της ανήλικης βρέθηκε νεκρός, έχοντας βάλει τέλος στη ζωή του με φιάλη υγραερίου μέσα στο αυτοκίνητό του, λίγες ημέρες αφότου δηλώθηκε στις αρμόδιες αρχές η εξαφάνισή του. Μάλιστα ο πατέρας της, είχε αφήσει σημείωμα. «Μη γίνονται εικασίες ότι αυτοκτόνησε γι΄αυτούς τους λόγους», διευκρίνισε ο κ. Γιαννόπουλος. Η ανώνυμη καταγγελία μιας γυναίκας ήταν εκείνη που άρχισε να «ξετυλίγει το κουβάρι» της υπόθεσης, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο και άμεσα ο Οργανισμός, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, που άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση.

woman standing on forest

Ο Πακιστανός

Μετά από μήνες ερευνών οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν 38χρονο από το Πακιστάν. Οι αρχές πραγματοποίησαν κατ’ οίκον και σωματική έρευνα και κατέσχεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 15χρονη εξετάστηκε και από παιδοψυχίατρο και διαπιστώθηκε ο βιασμός της από τον 38χρονο και η τέλεση γενετήσιων πράξεων με άλλους 11 άνδρες, Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς. Από την αστυνομία παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης στην 15χρονη. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των 12 δραστών, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια Ρεθύμνου για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο 38χρονος Πακιστανός απολογήθηκε, όμως οι αιτιάσεις του δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως στην επαφή που είχε με την 15χρονη, η ίδια συναίνεσε να συνευρεθούν, όπως αναφέρει το goodnet.gr. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την συναίνεση ανήλικου, άρα όλες οι σεξουαλικές πράξεις με ανήλικο είναι παράνομες και επομένως διώκονται.

brown-haired woman wearing gray jacket

«Ντρέπεται το κοπέλι μου» – Συγκλονίζει η μητέρα του κοριτσιού

«Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι» φέρεται να είπε η 15χρονη από το Ρέθυμνο στη μητέρα της μετά την αποκάλυψη του εφιάλτη που ζούσε καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., είχε πέσει στα χέρια αγνώστων που την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. «“Μαμά, ό,τι άκουσες, αυτό είναι”, μου είπε. Δε θέλει να μου μιλήσει, δε θέλει να μου πει πολλά. Ντρέπεται το κοπέλι μου. “Ό,τι έμαθες από την Αστυνομία, μαμά”. “Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου”» είπε η μητέρα του κοριτσιού, μιλώντας στο Star.

Τι λέει ένας από τους κατηγορούμενους

Επί έξι μήνες οι αστυνομικοί ερευνούσαν την υπόθεση, κάτω από άκρα μυστικότητα. Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή συνολικά 12 ατόμων. Ένας από αυτούς μίλησε στο Star. Πρόκειται για έναν 19χρονο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έβγαιναν για λίγο καιρό και ότι ουδέποτε υπήρξε πληρωμή: «Τη γνώρισα πέρυσι. Μου είχε πει ότι πάει πρώτη Γυμνασίου, μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει μείνει δύο χρονιές στην ίδια τάξη. Υπολόγιζα ότι είναι περίπου 15 ετών. Για λίγο διάστημα βγαίναμε, δεν υπήρξε όμως ποτέ πληρωμή. Γνώριζα τον πατέρα της, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν η κόρη του. Κάποια στιγμή χαθήκαμε, όταν της έστειλα μήνυμα, ένα συγγενικό της πρόσωπο μου είπε να μην την ξαναενοχλήσω».

Η ανακοίνωση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με την σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης: Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.
Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

Κάνε την αναφορά σου Online στο CyberTipline Hellas που λειτουργεί αποκλειστικά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα. Εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/cyber-tipline/

woman wearing gray long-sleeved shirt facing the sea

Σημαντικό να αναφερθεί πως το 2023 «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

-Δέχτηκε αναφορές κακοποίησης για 2.362 παιδιά / 6 παιδιά την ημέρα

-Από τα 2.362 παιδιά, για τα 970 παιδιά αφορούσαν σωματική κακοποίηση και μόλις για 92 παιδιά σεξουαλική κακοποίηση.

-Δέχτηκε 82 κλήσεις την ημέρα για παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο εξαιτίας κακοποίησης

-Υποστήριξε 808 παιδιά που ενεπλάκησαν σε περιστατικά trafficking

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης παιδιού είναι οι Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές που οφείλουν να διερευνούν κάθε υπόθεση.

Κάθε παιδί έχει απόλυτο δικαίωμα να είναι ασφαλές και προστατευμένο. Δεν υπάρχουν μυστικά που μας κάνουν να νιώθουμε άβολα και μας θέτουν σε κίνδυνο.

Αν αναγνωρίζεις πως έχεις υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ακόμα και αν έχεις αμφιβολίες για το τι πραγματικά συνέβη, είναι η στιγμή να μιλήσεις. Να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνη/-ος.

women's black and pink floral hijab
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις