Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανόρμου πυροβολισμοί: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό τον Αύγουστο
ΕΛΛΑΔΑ

Πανόρμου πυροβολισμοί: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό τον Αύγουστο

Πανόρμου πυροβολισμοί: Πώς είχε γίνει το επεισόδιο στο πάρκο των Αμπελοκήπων πριν έξι μήνες - Στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκε 40 κιλά κάνναβη και πάνω από 13.000 ευρώ

Έξι μήνες μετά εξιχνιάστηκε το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς σε πάρκο της Πανόρμου, έξω από το 16ο Λύκειο Αθηνών. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής 27 Αυγούστου, όταν ένα άτομο πυροβόλησε έξω από το σχολείο μετά από καβγά και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης οι οποίοι δεν βρήκαν κάποιο τραυματία αλλά ούτε και τους κάλυκες από τους πυροβολισμούς. Λίγη ώρα μετά, ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για δύο τραυματίες, μια 20χρονη Ελληνίδα και έναν 32χρονο Αλβανό, οι οποίοι έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο. Η 20χρονη κατέθεσε τότε στους Αστυνομικούς πως δέχθηκε μια σφαίρα από εξοστρακισμό στο μηρό ενώ περπατούσε στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Λαρίσης ενώ η ίδια δεν γνωρίζει τον 32χρονο Αλβανό.

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε τώρα η υπόθεση και ως δράστης ταυτοποιήθηκε 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί μαζί με έναν 30χρονο επίσης αλλοδαπό, καθώς επιπλέον στην οικία τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, απείθεια, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για τα όπλα.

Στο σπίτι των συλληφθέντων βρέθηκε 40 κιλά κάνναβη και πάνω από 13.000 ευρώ

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 35χρονος ευρισκόμενος στο πάρκο μαζί με 33χρονο οικείο του, διαπληκτίστηκε με έτερο άτομο, λόγω οικονομικών διαφορών που είχε με οικείο πρόσωπο του τελευταίου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 35χρονος πυροβόλησε επανειλημμένα με όπλο που έφερε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η 20χρονη, η οποία διερχόταν τυχαία από το σημείο, καθώς και ο 33χρονος οικείος του.

Ο 35χρονος προσήχθη την Πέμπτη και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημά του εντοπίστηκαν μεταλλική σιδερογροθιά και 2,2 γραμμάρια κάνναβης. Σε επακόλουθη έρευνα στην οικία, όπου διαμένει με τον 30χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 40 κιλά και 879,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης καθώς και 13.235 ευρώ. Σημειώνεται ότι, οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις