Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Λόφος Στρέφη: Ακυρώνει την «ανάπλαση» ο νέος Χάρης Δούκας
ΕΛΛΑΔΑ

Λόφος Στρέφη: Ακυρώνει την «ανάπλαση» ο νέος Χάρης Δούκας

Τι καταγγέλλει η παράταξη του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Τέλος στην «ανάπλαση» του Λόφου Στρέφη που είχε ξεκινήσει ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις των κατοίκων βάζει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Το έργο ξεκίνησε, μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με δωρεά ύψους 1.150.000,00 ευρώ από την κτηματομεσιτική εταιρεία PRODEA Investments. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η αστυνομία ήταν μονίμως παρούσα, ενώ οι εντάσεις ήταν συχνές.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε στην ακύρωση της «ανάπλασης», κάτι που κατήγγειλε η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του κ. Μπακογιάννη.

Τι υποστηρίζει ο κ. Μπακογιάννης

«Χωρίς καμία δικαιολογία, ο κ. Δούκας αποφάσισε να πετάξει στο καλάθι των απορριμμάτων τη χορηγία, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, για τη διαμόρφωση του εμβληματικού λόφου του Στρέφη σ’ έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο πρασίνου» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης. Μάλιστα, κύκλοι της  παράταξης του κ. Μπακογιάννη κατηγορούν τον Χάρη Δούκα, ότι επιχειρεί να χτίσει μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ προκειμένου να μην αμφισβητούν τις μελλοντικές του κινήσεις και πολιτικές σε άλλα, επίσης σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον δήμο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναστολής κατοίκων κατά του δήμου, βάζοντας φρένο στην τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών στην κορυφογραμμή του λόφου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις