Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Παναθηναϊκός AKTOR- Μακάμπι Τελ Αβίβ 25/1: Οι Αμερικανοί γκαρντ που «εκτέλεσαν» τους «πράσινους»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR- Μακάμπι Τελ Αβίβ 25/1: Οι Αμερικανοί γκαρντ που «εκτέλεσαν» τους «πράσινους»

Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ 25/1: Οι 71 πόντοι που «σκότωσαν» τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν τα κατάφερε στο Βελιγράδι. Έμεινε από δυνάμεις και έχασε από τη Μακάμπι με 90-75. Από τη στιγμή που δεν έχει τους βασικούς πόλους δημιουργίας μετά τις απουσίες των Κώστα Σλούκα και Λούκα Βιλντόζα, δεν είχε να αντιπαρατάξει το αντίπαλο δέος στους Γουέιντ Μπάλντγουιν και Λορέντζο Μπράουν οι οποίοι όχι μόνο «κράτησαν στους ώμους τους» την ομάδα τους, αλλά ευθύνονται για το 79% των πόντων της ομάδας τους!

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα χέρια των δύο Αμερικανών γκαρντ «πέρασαν» οι 71 από τους συνολικά 90 πόντους των Ισραηλινών νικώντας κάθε αμυντική προσπάθεια των «πρασίνων» για να τους σταματήσουν. Συγκεκριμένα ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην αναμέτρηση του «Aleksandar Nikolic Hall» δημιουργώντας με επιτυχία, τόσο για τους εαυτούς τους ύστερα από Pick n Roll, όσο και για τους συμπαίκτες τους, έχοντας μοιράσει 15 από τις 19 ασίστ της Μακάμπι.

Αταμάν: «Δεν αξίζαμε να κερδίσουμε, χωρίς point guard δεν γίνεται να παίξουμε το μπάσκετ μου»

Και οι δύο πέτυχαν 36 πόντους με 9/15 δίποντα, 3/7 τρίποντα και 9/10 βολές, ενώ οι 15 τελικές πάσες που μοίρασαν πρόσφεραν άλλους 35 πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο προκειμένου να τους σταματήσει, ενώ και ο Τζέριαν Γκραντ που αποτελεί και τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός έχοντας δεχθεί 10 πόντους με 5/8 εντός παιδιάς ως primary defender στο μαρκάρισμά τους. Κάτι που έδειξε και την έλλειψη λύσεων και δυνάμεων από πλευράς της ελληνικής ομάδας.

Εξίσου αποτελεσματικοί ήταν και στο να «βάζουν» και τους συμπαίκτες τους μέσα στο παιχνίδι. Μοίρασαν την μπάλα με τρομερή ευκολία βρίσκονταν την κατάλληλη πάσα, την κατάλληλη στιγμή. Και μάλιστα οι 12 από τις 15 ασίστ (σ.σ. οι 8 από τον Γουέιντ Μπάλντγουιν και οι 7 από τον Λορέντζο Μπράουν) κατέληξαν σε εύστοχο σουτ εντός παιδιάς. Και πιο συγκεκριμένα σε οκτώ δίποντα (μεταξύ τεσσάρων μέτρων και εντός ρακέτας) και τέσσερα τρίποντα. Οι υπόλοιπες τρεις πάσες έγιναν… ασίστ ύστερα από εύστοχες βολές σε κερδισμένα φάουλ.

Κάτας: «Αντιδράσαμε όπως έπρεπε»

Τα τέσσερα ελεύθερα τρίποντα στα οποία ευστόχησαν οι παίκτες του Όντεντ Κάτας ύστερα από δημιουργία των δύο Αμερικανών γκαρντ, ήρθαν δια χειρός των Μπόνζι Κόλσον και Τζέικ Κοέν ενώ 10 ασίστ κατέληξαν στα χέρια του Τζος Νίμπο ο οποίος τελείωσε φάσεις στο «ζωγραφιστό», είτε ύστερα από Pick ‘n Roll, είτε με post up παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, δημιούργησαν αρκετά στους εαυτούς τους ως χειριστές στα Pick ‘n Roll της Μακάμπι. Είναι χαρακτηριστικό ότι «εκτέλεσαν» συνολικά 11 plays στο ματς με δική τους «δημιουργία» προσφέροντας τους 19 πόντους από τους συνολικά 36 με τους οποίους έκλεισαν το παιχνίδι.

Ήταν νομοτελειακό ότι θα συνέβαινε…

Ο Μπάλντγουιν είχε επίσης ποσοστό 14% σε Hand Off και Catch and Shoot καταστάσεις όσον αφορά τις δικές του κατοχές, ενώ ο Μπράουν πήρε μεγάλο ποσοστό και δη 31% στο transition με τέσσερις προσπάθειες στο σύνολο των 13 κατοχών που πέρασαν και τελείωσαν από τα χέρια του.

 

Ο τρόπος με τον οποίο εκδήλωσαν επιθέσεις

Γουέιντ Μπάλντγουιν

  • Pick ‘n Roll handler: 12 πόντοι σε 6 κατοχές
  • Hand Off: 3 πόντοι σε 2 κατοχές
  • Catch and shoot: 3 πόντοι σε 2 κατοχές
  • Transition: 2 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Cut: 0 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Pick ‘n Roll Roller: 0 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Catch and drive: 0 πόντοι σε 1 κατοχή

Λορέντζο Μπράουν

  • Pick ‘n Roll handler: 7 πόντοι σε 5 κατοχές
  • Transition: 3 πόντοι σε 4 κατοχές
  • Catch and drive: 2 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Screen Off: 0 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Isolation: 0 πόντοι σε 1 κατοχή
  • Catch and shoot: 0 πόντοι σε 1 κατοχή
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις