Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / «Μις Ιαπωνία» 2024: Αντιδράσεις για τη νίκη της 26χρονης
ΚΟΣΜΟΣ

«Μις Ιαπωνία» 2024: Αντιδράσεις για τη νίκη της 26χρονης

Η 26χρονη Καρολίνα Σιίντο μετακόμισε στην ασιατική χώρα όταν ήταν μόλις πέντε ετών, αφού η μητέρα της παντρεύτηκε έναν Ιάπωνα - Έγινε η πρώτη πολιτογραφημένη Γιαπωνέζα που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς

Μια 26χρονη καλλονή από την Ναγκόγια του νομού Άιτσι στέφθηκε «Μις Ιαπωνία» την περασμένη Δευτέρα, και έγινε έτσι η πρώτη πολιτογραφημένη Γιαπωνέζα που κερδίζει τον διαγωνισμό ομορφιάς στη χώρα της. Σύμφωνα με το Sky News, η Καρολίνα Σιίντο μετακόμισε στην ασιατική χώρα όταν ήταν μόλις πέντε ετών, αφού η μητέρα της παντρεύτηκε έναν Ιάπωνα. «Έπρεπε να αντιμετωπίσω εμπόδια στην προσπάθειά μου να γινω αποδεκτή ως Γιαπωνέζα, επομένως είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη για την αναγνώρισή μου σε αυτόν τον διαγωνισμό», δήλωσε η νεαρή γυναίκα κατά την ευχαριστήρια ομιλία της στα καλλιστεία Miss Japan Grand Prix.

Η 26χρονη περιέγραψε τον εαυτό της ως Γιαπωνέζα «τόσο στην ομιλία όσο και στην σκέψη» και είπε ότι θέλει να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου «οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους». Η ανάδειξη της Σιίντο ως «Μις Ιαπωνία» δίχασε τους σχολιαστές στα social media, με πολλούς να επικροτούν την επιλογή της, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ρίζες στη χώρα, και άλλους να εκφράζουν την άποψη ότι η καταγωγή έχει σημασία και έπρεπε να ληφθεί υπόψη.

”Αν είχε γεννηθεί Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει”

«Πολλοί Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που γνωρίζω, δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή της ως «Μις Ιαπωνία», επισήμανε ένας χρήστης στο X. «Αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να βλέπουν ως δικούς τους μόνο όσους έχουν ιαπωνικό αίμα, αντί να αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμικότητα, η χώρα θα ξεμείνει από Ιάπωνες», αντέτεινε ενας άλλος. «Ως μη Ιάπωνας που ζω στην Ιαπωνία, πιστεύω ότι η επιλογή κάποιου που δεν έχει καμία εθνοτική σχέση με τη χώρα είναι πέρα για πέρα γελοία» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο. Υπήρξε επίσης μια μερίδα σχολιαστών που αναρωτήθηκαν εάν η νίκη της 26χρονης στα καλλιστεία συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ υπήρξε και συζήτηση σχετικά με το αν η δυτική εμφάνιση «προτιμάται» πλέον από την ασιατική.

«Αν είχε γεννηθεί Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει. Αποκλείεται να είχε συμβεί αυτό. Προφανώς, πρόκειται πλέον για μια πολιτική απόφαση. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία», λέει ένας σχολιαστής. «Νομίζω ότι οι Ιάπωνες φυσικά και θα πάρουν λάθος μήνυμα όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκή εμφάνιση χρίζεται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα», προσθέτει ένας άλλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που η νικήτρια του διαγωνισμού Μις Ιαπωνία προκαλεί συζητήσεις στη χώρα. Το 2015, η Αριάνα Μιγιαμόνο, η οποία γεννήθηκε από μαύρο Αμερικανό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα, έγινε η πρώτη γυναίκα με μικτή εθνοτική καταγωγή που στέφθηκε Μις Ιαπωνία. Η νίκη της προκάλεσε επίσης διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις