Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερά Σύνοδος – συνεδρίαση για ομόφυλα ζευγάρια: Ομόφωνα «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος – συνεδρίαση για ομόφυλα ζευγάρια: Ομόφωνα «όχι» στο γάμο και την τεκνοθεσία

Ιερά Σύνοδος - συνεδρίαση για ομόφυλα ζευγάρια: Επί πέντε ώρες συνεδρίασαν οι 82 μητροπολίτες - Θα εκδοθούν δύο εγκύκλιοι, μία θα διαβαστεί την Κυριακή στις εκκλησίες και μία προς την Κυβέρνηση

Eκτάκτως συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το γάμο ομόφυλων και την τεκνοθεσία προς το λαό, με κείμενο που θα διαβαστεί στους ναούς. Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα αναγνωστεί στους ναούς το κείμενο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα ενημερώνει το ποίμνιο για τη θέση της σχετικά με τον λεγόμενο «γάμο ομόφυλων ζευγαριών».

Επιστολή και προς τους βουλευτές

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ετοιμάστηκαν δύο επιστολές, η μία προς τους πιστούς, η οποία θα αναγνωστεί σε όλους τους ναούς την ερχόμενη Κυριακή και άλλη μία, η οποία θα σταλεί στους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η Εκκλησία είναι αντίθετη. Την εισήγηση έκανε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και ανέπτυξε τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας. Αμέσως μετά οι ιεράρχες συζήτησαν έτσι ώστε στο ανακοινωθέν μετά τη συνεδρίαση να εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις