Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Η Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος

Η τρίτη «κακή» είδηση για μέλος της βασιλικής οικογένειας μετά την Κέιτ Μίντλετον και τον βασιλιά Κάρολο

Η δούκισσα του Γιορκ, Σάρα Φέργκιουσον διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος μήνες μετά τη διάγνωση με καρκίνο του μαστού. Εκπρόσωπος της 64χρονης Σάρα Φέργκιουσον είπε ότι οι γιατροί αφαίρεσαν έναν σπίλο από το σώμα της, ο οποίος εξετάστηκε ως κακοήθες μελάνωμα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας της για τον καρκίνο της. Οι γιατροί ελέγχουν τώρα κατά πόσο διαγνώστηκε νωρίς. «Μετά τη διάγνωσή της με μια πρώιμη μορφή καρκίνου του μαστού αυτό το καλοκαίρι, η Σάρα Φέργκιουσον, δούκισσα του Γιορκ, διαγνώστηκε τώρα με κακοήθες μελάνωμα», είπε ο εκπρόσωπος. «Ο δερματολόγος της ζήτησε να αφαιρεθούν και να αναλυθούν αρκετοί σπίλοι την ίδια στιγμή που η δούκισσα υποβαλλόταν σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση μετά τη μαστεκτομή της, και ένας από αυτούς αναγνωρίστηκε ως καρκινικός».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διάγνωση ήταν «αγχωτική», αλλά ότι εκείνη παραμένει σε «καλή διάθεση. Υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις για να διασφαλιστεί ότι έχει εντοπιστεί στα πρώτα στάδια. Σαφώς, μια άλλη διάγνωση τόσο σύντομα μετά τη θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού ήταν ανησυχητική, αλλά η δούκισσα παραμένει σε καλή διάθεση. »Η δούκισσα θέλει να ευχαριστήσει ολόκληρη την ιατρική ομάδα που την στήριξε, ιδιαίτερα τον δερματολόγο της, η επαγρύπνηση του οποίου εξασφάλισε την ανίχνευση της ασθένειας. Πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει τη σημασία του ελέγχου του μεγέθους, του σχήματος, του χρώματος, της υφής και της εμφάνισης νέων σπίλων που μπορεί να είναι σημάδι μελανώματος».

Ο Σάρα Φέργκιουσον χειρουργήθηκε πέρυσι όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και νοσηλεύτηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο, το οποίο νοσηλεύει μέλη της βασιλικής οικογένειας για δεκαετίες.

Κέιτ Μίντελτον και βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο

Η είδηση ωστόσο της ασθένειάς της έρχεται λίγες μέρες αφότου ανακοινώθηκε ότι η Κέιτ Μίντελετον χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα και θα παραμείνει εκτός καθηκόντων μέχρι και μετά το Πάσχα κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία στου Βρετανούς. Μόλις δύο ώρες αργότερα, υπήρξε και η ανακοίνωση ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα πάει στο νοσοκομείο για θεραπεία ενός διευρυμένου προστάτη, σύμφωνα με τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Όπως και χιλιάδες άνδρες κάθε χρόνο, ο βασιλιάς θα υποβληθεί σε θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη», ανέφερε το παλάτι. «Η κατάσταση της Αυτού Μεγαλειότητας είναι καλοήθης και θα πάει στο νοσοκομείο την επόμενη εβδομάδα για μια διορθωτική διαδικασία. Οι δημόσιες υποχρεώσεις του βασιλιά θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης».

Με πληροφορίες του Guardian

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις