Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πού χιονίζει τώρα: Αλλαγή καιρού με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
ΕΛΛΑΔΑ

Πού χιονίζει τώρα: Αλλαγή καιρού με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Αλλαγή καιρού με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας -Πού έχουν αρχίσει να πέφτουν χιόνια

Μεγάλη αλλαγή καιρού ήρθε το Σαββατοκύριακο στη χώρα, με ραγδαία πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες, βροχές, αλλά και χιόνια. Η αλλαγή καιρού ξεκίνησε από το Σάββατο, με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο βόρειο Αιγαίο. Η πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να επηρεάσει την Κυριακή όλη τη χώρα, ενώ θα ξεπεράσει, σε κάποιες περιοχές, τους 10 βαθμούς Κελσίου.

a close up of a pine cone on the ground

Ο καιρός το Σάββατο

Από το Σάββατο ξεκίνησαν και οι βροχές, από το πρωί, στα βορειοδυτικά και τα βόρεια, ενώ αναμένεται να επεκταθούν και στα κεντρικά, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Χιόνια θα έχουμε σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σταδιακά, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή χιονοπτώσεις αναμένονται και στα ορεινά της Ανατολικής Πελοποννήσου.

a black and white cat standing on its hind legs in the snow

Σε ποιες περιοχές άρχισαν τα χιόνια -Δείτε βίντεο

Ήδη, σύμφωνα με τις καταγραφές του meteo, έχει αρχίσει να χιονίζει σε περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων, χιόνι καταγράφεται στην πόλη και σε περιοχές του Κιλκίς και της Πτολεμαΐδας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Επίσης, χιονίζει στο Νευροκόπι, σε περιοχές της Δράμας, της Φλώρινας, των Γρεβενών και των Σερρών.

Θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα την Κυριακή -Πού θα συνεχιστούν οι καταιγίδες

Την Κυριακή, μετά το πρωί, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα σταδιακά στα ορεινά της Ηπείρου, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι αναμένονται καταιγίδες στην ανατολική Κρήτη και στα νότια Δωδεκάνησα και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και θα συνεχιστούν οι βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Το σημερινό 20-01-2024 επικαιροποιημένο έκτακτο της ΕΜΥ

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα μας σήμερα Σαββατο (20-01-24) από τα βόρεια με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (της τάξεως των 8 – 10 βαθμών Κελσίου) και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

a small tree with no leaves in the snow

Πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο.

β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπονται:

α. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τις Σποράδες.

β. Την Κυριακή (21-01-24) μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες. Από την αρχή της ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις