Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ριζότο που περίσσεψε – συνταγές: Τρία εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα
PLUS

Ριζότο που περίσσεψε – συνταγές: Τρία εύκολα και πεντανόστιμα πιάτα

Ριζότο που περίσσεψε: Ας ανακαλύψουμε μερικές νόστιμες και πρωτότυπες ιδέες

Το ριζότο που περισσεύει είναι τέλειο για να φτιάξετε κεφτεδάκια, κροκέτες, τηγανητό ρύζι και πολλά άλλα. Ας ανακαλύψουμε μερικές νόστιμες και πρωτότυπες ιδέες με τις οποίες θα εμπλουτίσουμε το καθημερινό μενού.

Κεφτεδάκια με ριζότο

Το κεφτεδάκι είναι ο βασιλιάς της ανακύκλωσης στην κουζίνα. Προσθέτοντας μερικά απλά υλικά στο ριζότο που περίσσεψε θα αποκτήσουμε νόστιμα κεφτεδάκια για να τηγανίσουμε ή απλά να τα μαγειρέψουμε στον φούρνο ή τη φριτέζα αέρος. Για παράδειγμα, για να δημιουργήσουμε νόστιμους κεφτέδες με ριζότο , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ριζότο με καρότα και κατσικίσιο τυρί, το ριζότο με λουκάνικο ή το ριζότο παρμεζάνα. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη: Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό, παίρνουμε λίγο ριζότο που έχει απομείνει, προσθέτουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί στη μέση και σχηματίζουμε μια μπάλα. Περνάμε τους κεφτέδες στο αλεύρι, το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια τους τηγανίζουμε ή, εναλλακτικά, ψήνουμε στον φούρνο για περίπου είκοσι λεπτά για ένα πιο ελαφρύ αλλά εξίσου νόστιμο πιάτο.

Κροκέτες με ριζότο

Οι πεντανόστιμες κροκέτες ρυζιού είναι μια παραλλαγή των παραδοσιακών με πατάτες, αλλά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι πιο απλές και πιο γρήγορες στην προετοιμασία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρέξουμε τα χέρια μας για να πλάσουμε τις κροκέτες, να γεμίσουμε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα και να κλείσουμε και μετά να τις περάσουμε από το χτυπημένο αυγό και την τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα τοποθετούμε τις κροκέτες στο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25 λεπτά.

Ομελέτα με ριζότο

Αν οι κροκέτες και τα κεφτεδάκια δεν είναι αυτό που λαχταράτε, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια ομελέτα ρυζιού. Η ομελέτα μπορεί να κοπεί σε φέτες για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, σε κομμάτια για μπουφέ και είναι ιδανική για να την πάρετε στη δουλειά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ανακατέψουμε το ριζότο με το βούτυρο, τους κρόκους αυγών, το τριμμένο τυρί και τα χτυπημένα ασπράδια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για μία ώρα ή, αν προτιμάτε να αποφύγετε τη χρήση του φούρνου, μπορείτε να τη ψήσετε σε ένα τηγάνι. Απλώς ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με το καπάκι, γυρίζουμε την ομελέτα και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα μέχρι να ροδίσει. Είστε έτοιμοι να φτιάξετε αυτές τις συνταγές και να μετατρέψετε το ριζότο που περίσσεψε σε ένα δελεαστικό και πεντανόστιμο πιάτο;

jenny.gr

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις