Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ομόφυλα ζευγάρια – Δένδιας: Ναι στη ρύθμιση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια – Δένδιας: Ναι στη ρύθμιση

Ομόφυλα ζευγάρια - Δένδιας: Ο υπουργός Άμυνας, τονίζει ότι το νομοσχέδιο δεν πρέπει να διχάσει την κοινωνία αλλά ούτε και να εργαλοποιηθεί μικροκομματικά

Εμμέσως υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή». Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι ο ίδιος το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Έτοιμος για παραίτηση ο Μάκης Βορίδης

Σημειώνει, παράλληλα, ότι όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.

Προσθέτει ότι πρέπει όταν έρθει το τελικό κείμενο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας, καταλήγει, λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις