Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ Βρετανία – Χούθι: Η Δύση θέλει να μετατρέψει την Ερυθρά σε «θάλασσα αίματος», είπε ο Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ Βρετανία – Χούθι: Η Δύση θέλει να μετατρέψει την Ερυθρά σε «θάλασσα αίματος», είπε ο Ερντογάν

ΗΠΑ Βρετανία - Χούθι: "Χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη δύναμη από τη μεριά των ΗΠΑ και της Βρετανίας"

Πυρά κατά των ΗΠΑ και της Βρετανίας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή τις νυχτερινές επιθέσεις τους κατά δεκάδων στόχων των ανταρτών Χούθι, κατηγορώντας τις δύο χώρες ότι προσπαθούν να μετατρέψουν σε «θάλασσα αίματος» την Ερυθρά Θάλασσα. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη μετά τη μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής ο Ερντογάν έκανε λόγο για «δυσανάλογη χρήση δύναμης» από ΗΠΑ και Βρετανία. «Δεν υπήρξε καμία αναλογική δράση. Χρησιμοποιήθηκε δυσανάλογη δύναμη. Το Ισραήλ κάνει το ίδιο στην Παλαιστίνη. Η Βρετανία μαζί με τις ΗΠΑ έκαναν ένα βήμα σε αυτή τη διαδικασία. Επιδιώκουν τώρα να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε λίμνη αίματος. Η Υεμένη λέει ότι θα τους δώσει την απάντηση που χρειάζονται στην περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Όπως είπε η Άγκυρα ενημερώνεται από διάφορα δίκτυα ότι οι υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις των Χούθι «αμύνονται επιτυχώς».

Ερντογάν: «Πιστεύω ότι το Ισραήλ θα καταδικαστεί από το Διεθνές Δικαστήριο»

Όσον αφορά την καταγγελία περί γενοκτονίας που έχει κατατεθεί εναντίον του Ισραήλ στην Χάγη, ο Ερντογάν δήλωσε: «Τα στοιχεία που παραδώσαμε αυτή τη στιγμή είναι κυρίως οπτικά και πιστεύουμε πως θα καταδικάσουν το Ισραήλ. Το περιμένουμε αυτό. Επειδή πιστεύουμε επίσης στη δικαιοσύνη του Δικαστηρίου της Χάγης. Το Ισραήλ υπερασπίζεται τον εαυτό του, μιλώντας για άμυνα, όμως μετέτρεψε την περιοχή σε λουτρό αίματος. Σκότωσαν 22-23 χιλιάδες Παλαιστίνιους. Ο Νετανιάχου δεν έχει πλέον κανένα μέρος για να κρυφτεί και κανέναν τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Οι Ισραηλινοί δεν θα πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις