Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το διπλό της Ένωσης στον Πειραιά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Το διπλό της Ένωσης στον Πειραιά

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Οι δηλώσεις των δύο προπονητών

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (7/1) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική της Super League στο Γ. Καραϊσκάκης. Το ντέρμπι βρήκε νικήτρια ομάδα την Ένωση με σκορ 2-1 φτάνοντας το ΠΑΟΚ βαθμολογικά (38) που έχασε χθες στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με σκορ 2-1.

Το παιχνίδι

Ξεκινώντας από τις επιλογές των δύο προπονητών, ο Καρβαλιάλ έκανε δύο αλλαγές στην 11αδα για το ξεκίνημα του αγώνα με τον Μπιανκόν αντί του Ντόη (ως παρτενέρ του Ρέτσου στην άμυνα) και ο Φραν Ναβάρο έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά, ο Αλμέιδα επέλεξε τον Σιντιμπέ για το αριστερό άκρο της άμυνας και στα δεξιά ξεκίνησε ο Άμραμπατ αντί του Νίκλας Ελίασον.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η ΑΕΚ επιχείρησε σταδιακά να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Άλλωστε, το επιθετικό πλάνο του Αργεντινού προπονητή της Ένωσης, αυτό υπηρετεί. Από την πλευρά τους οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να βρεθούν στην περιοχή του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Η ΑΕΚ αναπτυσσόταν κυρίως από την δεξιά πλευρά, όπως στο 15ο λεπτό είχε καλή στιγμή με την μπάλα να στρώνεται στον Πινέδα, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή να περνάει άουτ. Στην συνέχει στο 28ο λεπτό ο Γκατσίνοβιτς γέμισε στην περιοχή, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος.

Το γκολ για την Ένωση ήρθε στο 32ο λεπτό από μία στατική φάση. Συγκεκριμένα, ο Άμραμπατ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Λιβάι Γκαρσία νίκησε τον Μπιανκόν στον αέρα και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η Ένωση συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, χτυπούσε στην δεξιά πλευρά και δημιουργούσε απειλές.

Το 2ο τέρμα της ΑΕΚ και η απάντηση του Ολυμπιακού

Στο 38ο λεπτό η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Στίβεν Τσούμπερ σκόραρε από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Άμραμπατ και κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία. Ο βοηθός αρχικά σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ και στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι γραμμές από τον VAR και η αρχική απόφαση άλλαξε, με το διαιτητή να δείχνει την σέντρα για το 2-0.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει. Αρχικά ο Έσε δοκίμασε το πόδι του από μακριά, όμως ο Στάνκοβιτς δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Στο 44ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ο Φορτούνης είδε την κίνηση του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς για το 2-1.

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο δεύτερο μέρος να εκμεταλλευτεί την μείωση του σκορ. Ωστόσο, αδυνατούσε να βγάλει τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τα καρέ του Στάνκοβιτς. Η ΑΕΚ από την πλευρά της πίεζε πάνω από την μεσαία γραμμή και επιχειρούσε να χτυπήσει με την ταχύτητά της. Στο 52ο λεπτό ο Μασούρας έκανε σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ στο 59′ η προσπάθεια του Φορτούνη σταμάτησε στα σώματα και τον αρχηγό των ερυθρόλευκων να παίρνει κόρνερ.

Στο 68′ ο Γιώργος Μασούρας μετά από μπαλιά του Καμαρά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε δίχτυα. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, με τον διαιτητή να δίνει χέρι. Στο 73ο λεπτό το VAR τσέκαρε μαρκάρισμα του Κάλενς στον Ναβάρο μέσα στην περιοχή, όμως δεν δόθηκε κάτι με τους ερυθρόλευκους να έχουν έντονα παράπονα. Στο 79′ ο Ολυμπιακός είχε καλή στιγμή για την ισοφάριση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπιανκόν με προβολή από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Το ματς είχε τρελό ρυθμό, μέχρι και το τελευταίο του σφύριγμα, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει την ισοφάριση και την ΑΕΚ να επιχειρεί να χτυπήσει στην κόντρα.

Στο 81′ ο Γκατσίνοβιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πινέδα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Η Ένωση είχε καλές στιγμές να διευρύνει το προβάδισμά της, ενώ στο 90+7′ ο Φορτούνης απείλησε από μακριά, προσπαθώντας στο φινάλε να ισοφαρίσει. Ωστόσο, το σκορ δεν άλλαξε και το 2-1 έμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα, με την Ένωση να παίρνει το διπλό μέσα στο Καραϊσκάκης.

Η συνέντευξη του Καρβαλιάλ μετά το παιχνίδι

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως δεν ήταν χέρι του Μασούρα και ότι υπήρχε ξεκάθαρο πέναλτι πάνω στον Ναβάρο.

Μετά το ματς μιλήσατε για κλοπή, ποια είναι τώρα τα συναισθήματά σας; “Είχα την ευκαιρία να δω ξανά τις φάσεις και επιμένω στην αρχική μου εντύπωση, ότι είναι τόσο ξεκάθαρες οι φάσεις και οι αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας διαιτητής. Το VAR μπορεί να δει τι συμβαίνει, δεν είναι χέρι και είναι ξεκάθαρο πέναλτι. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να θεωρείται χέρι, ενώ έχουμε ξεκάθαρες εικόνες από ένα διαφημιστικό αυτοκόλλητο του παίκτη στη φανέλα και είναι στον ώμο αυτό το αυτοκόλλητο και η μπάλα ακουμπάει εκεί, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έχουν δει.  Και η ανατροπή είναι ξεκάθαρη, μπερδεύονται τα πόδια τους και είναι ανατροπή, είναι ξεκάθαρο. Να θυμίσω πως και στον αγώνα με τον Ατρόμητο ο βαρίστας κοιμόταν. Τότε ο Ποντένσε είχε ανατραπεί και πάλι το VAR δεν το είδε, μάλλον κοιμόταν πάλι και αυτά μας έχουν κοστίσει βαθμούς”.

Τι θα πείτε στους παίκτες σας μετά από το ματς και τα όσα έγιναν ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο; “Όπως καταλαβαίνετε οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Μετά απ’ αυτό το αποτέλεσμα οι παίκτες δεν έχουν την ίδια αυτοπεποίθηση αφού οι παίκτες δεν πήραν τους τρεις βαθμούς που άξιζαν. Όμως αυτές είναι οι συνθήκες και εμείς πρέπει να αντιδράσουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό την Τετάρτη”.

Η δηλώσεις του Αλμέιδα μετά τον αγώνα

Ο Ματίας Αλμέιδα σε ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το ματς ανέφερε ότι στη φάση του Μασούρα υπήρχε σφύριγμα πριν από τη φάση του γκολ, ενώ για το πέναλτι τόνισε ότι υπάρχει αντίστοιχη φάση με τον Πινέδα. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε περιστατικό που άνθρωπος του Ολυμπιακού τον έβριζε και εκείνος δεν είπε τίποτα.

Ο Ματίας Αλμέιδα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για τη διαιτησία τα εξής“Αν έχετε γελάσει περισσότερο με διαιτησία από ότι τη σημερινή: Εγώ το παιχνίδι το κάνω ανάλυση. Πρώτα κάνουμε αυτό. Ήρθαμε για μια νίκη, ήρθαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πιέσουμε τον αντίπαλο. Αφιερώνουμε πάρα πολύ χρόνο για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Στα πρώτα 40 λεπτά η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά είχαμε απροσεξία και το παιχνίδι έγινε 2-1.

Ήταν όπως θα πρέπει να είναι ένα ντέρμπι. Τι κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος, γιατί στερείται το θέαμα. Τώρα το άλλο θέαμα που υπάρχει σε κάθε παιχνίδι ο καθένας πρέπει να αναλάβει. Εγώ είμαι προπονητής, σέβομαι όλους τους αντιπάλους. Σήμερα ήταν ένας από τη διοίκηση του Ολυμπιακού, με έβριζε και εγώ δεν είπα τίποτα. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους. Εσείς θα μου μιλήσετε για το γκολ και το πέναλτι. Οι διαιτητικές αποφάσεις ξεκίνησαν από το μηδέν. Υπήρξαν τέσσερα φάουλ και καμία κίτρινη. Αν θέλουμε τη σημασία της νίκης της ΑΕΚ, να μιλήσουμε με τον διαιτητή. Δεν προσπαθήσαμε να κερδίσουμε χρόνο.

Δε διαμαρτυρόμασταν για κάθε φάουλ όπως ο Ολυμπιακός. Υπήρξαν λάθοι και από τις δύο πλευρές. Στο πρώτο γκολ ο διαιτητής σφύριξε πριν. Αν ο διαιτητής σφύριξε, δεν πρέπει να πάει στο VAR. Δεν ξέρω αν ήταν χέρι ή όχι, εγώ είμαι χαρούμενος γιατί κέρδισα. Για το άλλο με τον Κάλενς, υπήρχε αντίστοιχη φάση με τον Ορμπελίν Πινέδα. Να σεβαστούμε ο κάθε ένας τη δουλειά του άλλου. Μπορώ να απαντήσω σε ό,τι θέλετε γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω”.

Οι άλλοι χθεσινοί αγώνες

Βόλος – Ατρόμητος (1-2)

Πανσερραϊκός – Κηφισιά (1-1)

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (2-1)

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (2-1)

Άρης – ΠΑΟΚ (2-1)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις