Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άρης – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι βρήκε νικητή τους κιτρινόμαυρους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης – ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι βρήκε νικητή τους κιτρινόμαυρους

Άρης - ΠΑΟΚ: Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά τον αγώνα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (7/1) ο Άρης υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 17η αγωνιστική της Super League στο Κλεάνθης Βικελίδης χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο. Το παιχνίδι βρήκε νικητή τον Άρη με σκορ 2-1, με αποτέλεσμα οι ασπρόμαυροι να χάνουν εδάφη από την κορυφή και να μένουν στο -2.

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος θύμισε ένα κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ με ελάχιστες τελικές φάσης μπροστά από τις δύο εστίες και τους δύο τερματοφύλακες, Κουέστα και Κοτάρσκι να έχουν ένα εύκολο 45λεπτο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή της μπάλας και την γυρνούσε με χαρακτηριστική ευκολία την ώρα που οι παίκτες του Άκη Μάντζιου προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις με τους Σαβέριο, Σουλεϊμάνοφ και Μορόν.

Γκολ για τον Άρη από πολύ νωρίς στο 2ο μέρος

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγή και με τον Άρη να βρίσκει δίχτυα από πολύ νωρίς. Με τη σέντρα η μπάλα έφτασε αριστερά στον Σαβέιρο ο οποίος έκανε σέντρα προς το πρώτο δοκάρι με τον Σουλεϊμάνοφ να κάνει κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι.

Στο 55ο λεπτό, ο Λουτσέσκου έκανε την πρώτη του κίνηση με τον Κωνσταντέλια να μπαίνει στο γήπεδο αντί του Μουργκ στην προσπάθεια ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην ισοφάριση.

Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Σαβέιρο υποδέχτηκε τη μπάλα στα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ στην απέναντι γωνία του Κοτάρσκι για το 2-0 των γηπεδούχων. Ο Λουτσέσκου στο 68′ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, αλλαγή προσώπων, όχι συστήματος σε μια προσπάθεια να βάλει φρέσκα πόδια στο ματς και να αλλάξει την εικόνα του αγώνα.

Άρχισε να απειλεί ο ΠΑΟΚ και μείωσε

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να απειλεί με τον Κωνσταντέλια στο 74ο λεπτό να έχει ένα εξαιρετικό σουτ στην κίνηση το οποίο έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα. Ένα λεπτό αργότερα η πίεση του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα με τον Μπάμπα να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή σε παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά. Ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ που είχε πατήσει περιοχή με πλασέ σκόραρε και μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Στο 87′ ο “Ντέλιας” και πάλι βρήκε υπέροχα τον Σάστρα μέσα στην περιοχή αλλά ο Ισπανός μπακ έκανε ανοιχτό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Κουέστα ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε και πάλι στον ΠΑΟΚ ο οποίος σε φάση διαρκείας στο 90+1′ είδε τον Σβαμπ να αστοχεί με κεφαλιά ψαράκι από κοντά.

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ

Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου, υποστήριξε πως η ομάδα του δεν είχε την ενέργεια και την επιθετικότητα που βγάζει συνήθως στα παιχνίδια της, παρόλα αυτά τόνισε πως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο ντέρμπι της πόλης θα ήταν η ισοπαλία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

“Πιστεύω πως ήταν ένα ματς που βάσει της συνολικής εικόνας του, έπρεπε να λήξει ισόπαλο. Στο πρώτο μέρος το σπαταλήσαμε, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να έχει τον έλεγχο 100%. Αιφνιδιαστήκαμε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και δεχτήκαμε το γκολ στα πρώτα λεπτά.

Δεν είχαμε συνολικά την ενέργεια και την επιθετικότητα που βγάζουμε στα ματς ενώ στο πρώτο μέρος καθυστερούσαμε στις αποφάσεις μας, στην τελική μας προσπάθεια, στην πίεση την οποία ασκούσαμε, γενικότερα δεν ήμασταν αυτοί οι οποίοι έχουμε συνηθίσει να δείχνουμε ότι είμαστε.

Οι ομάδες που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις έχουν καλές και κακές στιγμές, η ζωή συνεχίζεται. Επί σειρά αγώνων δείξαμε ένα καλό πρόσωπο που δεν δείξαμε σήμερα. Δεν είχαμε ενέργεια, δεν είχαμε την πίεση που βγάζουμε σε κάθε ματς. Το πιο σημαντικό είναι η ισορροπία που πρέπει να έχει. Δεν μας αρέσει αυτή η ήττα αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά για το επόμενο παιχνίδι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις