Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σοκ στην Ξάνθη: 41χρονος με συνεργό τον γιo του λήστεψαν 84χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Ξάνθη: 41χρονος με συνεργό τον γιo του λήστεψαν 84χρονη

Ο 15χρονος ήταν αυτός που έπιασε την ηλικιωμένη από τον λαιμό και την έριξε στο πάτωμα

Συνελήφθησαν στην Ξάνθη 41χρονος πατέρας Ρομά με τον 15χρονο γιο του για την άγρια ληστεία με θύμα 84χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της. Ο 15χρονος ήταν, κατά την αστυνομία, αυτός που έπιασε την ηλικιωμένη από τον λαιμό και την έριξε στο πάτωμα προκειμένου να την πιέσει να αποκαλύψει «που έχει τα κρυμμένα χρήματα». Στην Αττική η αστυνομία συνεχίζει τις εξορμήσεις πέριξ εμπορικών κέντρων, σε μετρό και άλλα σημεία στην προσπάθεια καταγραφής ύποπτων ανήλικων που ληστεύουν συνομήλικούς τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σοκ υπέστησαν και οι αστυνομικοί, που κλήθηκαν να εντοπίσουν τους δράστες, άγριας αιματηρής ληστείας σε βάρος 84χρονης μέσα στο σπίτι της, ανήμερα την Πρωτοχρονιά. Από το υλικό, που εξασφάλισαν από κάμερες ασφαλείας, αλλά και από περιγραφές και στοιχεία που συνέλεξαν, εξακρίβωσαν ότι υπεύθυνοι για τη ληστεία τρόμου ήταν ένας 41χρονος Ρομά, μαζί με τον 15χρονο γιο του! Μάλιστα, ο ανήλικος ήταν αυτός, όπως κατέθεσε η ηλικιωμένη γυναίκα, που φέρθηκε πιο σκληρά από τους δύο, καθώς, όταν οι προσπάθειές του ίδιου και του πατέρα του να βρουν χρήματα έπεφταν στο κενό, άρπαξε με τα χέρια τη γυναίκα από το λαιμό, την έριξε στο πάτωμα και την πίεζε να αποκαλύψει που έχει τα χρήματα…

Πατέρας και ο 15χρονος γιος, κάτοικοι οικισμού Ρομά στην Ξάνθη, εισέβαλαν στο σπίτι της 84χρονης από ανασφάλιστη πόρτα. Πιστεύοντας ότι θα βρουν χρήματα και κοσμήματα ξεκίνησαν να κάνουν άνω κάτω το σπίτι, με αρνητικά αποτελέσματα, όπως λέει η Αστυνομία στη σχετική αναφορά της. Τότε, κατά τα ίδια στοιχεία ο 15χρονος γιος…έχασε την υπομονή του! Ενώ η έντρομη 84χρονη έλεγε ότι δεν είχε τίποτε στο σπίτι της, την άρπαξε από το λαιμό και την πέταξε στο πάτωμα «για να την αναγκάσει να αποκαλύψει που έχει κρυμμένα τα λεφτά», συμπληρώνει η Αστυνομία.

Διέφυγαν άπρακτοι

Σε κάποια στιγμή, όταν κατάλαβαν ότι γείτονες είχαν αντιληφθεί το μαρτύριο της ηλικιωμένης γυναίκας και όταν πίστεψαν ότι δεν θα βρουν τίποτε, διέφυγαν. Μια γειτόνισσα της ηλικιωμένης,  που είχε ακούσει τις φωνές της τηλεφώνησε στην Αστυνομία και και επί τόπου έφθασαν οι αστυνομικοί από το Α.Τ. Τοπείρου, οι οποίοι βρήκαν τους δράστες. Όπως διαπίστωσαν ο 41χρονος είχε φροντίσει να έχουν άλλα ρούχα για τη διαφυγή προκειμένου να παραπλανήσουν όποιον τους έβλεπε. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Και καθώς το ζήτημα της εγκληματικότητας ανηλίκων είναι από τα πιο σοβαρά κοινωνικά θέματα, που έχουν έρθει στο προσκήνιο, μέσα στις γιορτές συνεχίστηκαν οι εξορμήσεις της Αστυνομίας σε σημεία και συνοικίες όπου συχνάζουν πολλοί ανήλικοι και κάποιοι όχι για να διασκεδάσουν αλλά να χτυπήσουν και να ληστέψουν συνομηλίκους τους. Έτσι, από την  Ασφάλεια  Βορειοανατολικής Αττικής, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Δεκεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου, ειδικές επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων σε Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Αγία Παρασκευή και Ηράκλειο.

Σε μετρό – εμπορικά κέντρα

«Στο πλαίσιο των δράσεων», τονίζει η Αστυνομία  «οι οποίες αναπτύχθηκαν σε περιβάλλοντα χώρο εμπορικών κέντρων, σε σταθμούς μετρό και άλλα σημεία που παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση νεαρών ατόμων, ελέχθησαν συνολικά 74 άτομα, ενώ σκοπός των δράσεων ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας». Τα στοιχεία, που συλλέγονται από τις συνεχείς αυτές εξορμήσεις,  θα αποτελέσουν, όπως έχει γίνει γνωστό,  αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές, όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. «Ανάλογες εξορμήσεις», καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ  «θα συνεχιστούν εντατικά σε ολόκληρη την Αττική, στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις