Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας: Τα “μυστικά” του Τρίπολι Τζιανίνι
ΚΟΣΜΟΣ

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας: Τα “μυστικά” του Τρίπολι Τζιανίνι

Ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας: Πέθανε σε ηλικία 111 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας -Τα μυστικά της μακροζωίας του

Σε ηλικία 111 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιταλίας, Τρίπολι Τζιανίνι, πριν προλάβει να υποδεχθεί το νέο έτος. Ο υπέργηρος Ιταλίας πέθανε στο σπίτι του στην Τσετσίνα, κοντά στο Λιβόρνο της Τοσκάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήταν ο δεύτερος γηραιότερος άνθρωπος στην Ευρώπη μετά τον Γάλλο Αντρέ Λούντιβιχ, που είναι κατά 75 μέρες μεγαλύτερός του. «Πίστευε ότι ήταν αθάνατος… αλλά στις 9:30 το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ο πατέρας μου, Τρίπολι Τζιανίνι, πέθανε. Ήταν 111 ετών και 133 ημερών – ρεκόρ. Πάει να συναντήσει τη σύζυγό του και μητέρα μου, την Τόσκα, που τον περίμενε εδώ και πάνω από 40 χρόνια», έγραψε ο γιος του εκλιπόντος, Ρομάνο, στο Facebook.

Τα μυστικά της μακροζωίας του υπέργηρου Ιταλού

Ο Τζιανίνι συγκαταλεγόταν μεταξύ του αυξανόμενου αριθμού των υπεραιωνόβιων της Ιταλίας. Σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, της Istat, το 2023 υπήρχαν 22.000 άνθρωποι ηλικίας άνω των εκατό ετών στη γείτονα, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί. Στην πλειονότητά τους είναι γυναίκες.

Ο Τζιανίνι γεννήθηκε το 1912 στην Τσετσίνα και επέζησε δύο παγκοσμίων πολέμων και δύο πανδημιών. Στο πάρτι γενεθλίων του τον περασμένο Αύγουστο αποκάλυψε τα μυστικά της μακροζωίας του: ελαφρά γεύματα πάντα συνοδεία κρασιού, απουσία άγχους, αποφυγή του καπνίσματος. Ενώ, όπως είπε, δεχόταν την κάθε μέρα που ξημέρωνε σαν δώρο.

Η Σαρδηνία έχει ταυτοποιηθεί ως μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με υψηλή συγκέντρωση αιωνόβιων. Στην Ιταλία, ωστόσο, η πόλη με τους περισσότερους ανθρώπους ηλικίας άνω 100 ετών είναι η Γένοβα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις