Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Τόφας: Οι ασπρόμαυροι δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Τόφας: Οι ασπρόμαυροι δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους

ΠΑΟΚ - Τόφας: Μεγάλη ήττα του δικέφαλου

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα Τρίτη (2/1) ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Τόφα για τα προκριματικά του 1ου γύρου του Basket Champions League για την πρόκριση στους 8. Ο δικέφαλος του Βορρά πραγματοποίησε μια βαριά ήττα με σκορ 63-95 σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ κατώτερος και με την αποβολή του προπονητή τους, Φώτη Τακιανό.

Ο αγώνας

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Φώτης Τακιανός αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή στο 15′. Δεν είχε τον Κένταλ Σμιθ και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη στη δωδεκάδα και δεν είχε έστω έναν σε υποφερτή κατάσταση. Η βραδιά ήταν εφιαλτική για τον ΠΑΟΚ, που αντιλαμβάνεται ότι το έργο του είναι πλέον πολύ δύσκολο καθώς η Τόφας είναι μία πραγματικά πολύ ταλαντούχα, ισορροπημένη και γεμάτη ομάδα.

Οι Τούρκοι του Ορχούν Ενέ στηρίχθηκαν νωρίς στον Κάσιους Γουίνστον και στον Κέιλεμπ Χόμσλι, έχτισαν διαφορά 30 πόντων πριν βγει το πρώτο μέρος και δεν αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα. Πήραν με άνεση το αποτέλεσμα, ήταν κυνικοί στην επίθεση και θα έχουν δύο ευκαιρίες για την νίκη που θα τους στείλει στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Η Τόφας ήταν σαρωτική από νωρίς, έκλεισε την περίοδο στο +15 (27-12), είχε 4/5 τρίποντα, 5/5 βολές, κανένα λάθος και τους Γουίνστον – Χόμσλι στους 8 πόντους. Η διαφορά πήγε και στους 30 (23-53 στο 19′) και τα πάντα κρίθηκαν πριν από το ημίχρονο.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 19:00 στην Προύσα. Με τον ΠΑΟΚ να ελπίζει ότι εκεί θα έχει καλύτερη εικόνα, καλύτερη διαιτησία και τον Τζάστιν Άλστον που αποχώρησε υποβασταζόμενος μετά από τραυματισμό στην τέταρτη περίοδο.

Η αποβολή του Φώτη Τακιανού

Η εξελίχθηκε για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν την περίμεναν όπως την φανταζόντουσαν και τα πράγματα ξέφυγαν στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Συγκεκριμένα, στο 5:14 πριν από το ημίχρονο ο Φώτης Τακιανός αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή, αφού προηγουμένως είχε τιμωρηθεί με ακόμα μία ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που δικαίως διαμαρτυρήθηκε για καλάθι του που δεν μέτρησε μετά από αντικανονικό μπλοκ των φιλοξενούμενων.

Ο κόσμος ξέσπασε εναντίον των διαιτητών (Χορόζοβ, Βούλιτς, Πέσιτς), ο πάγκος του ΠΑΟΚ το ίδιο αμέσως μετά από την αποβολή του Τακιανού και το κλίμα ενός αγώνα που ο κόσμος της ομάδας της Θεσσαλονίκης περίμενε πως και πως χάλασε απότομα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις