Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΑΕΚ Betsson: Το νέο απόκτημα της Ένωσης
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ Betsson: Το νέο απόκτημα της Ένωσης

ΑΕΚ Betsson: Ποιος είναι ο Τζόρνταν Μόργκαν

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Η ΑΕΚ Betsson κλήθηκε πριν την αλλαγή του έτους να βγει στην αγορά για αναζήτηση παίκτη, μετά την φυγή του Φιόντου Καμπενγκέλε, και βρήκε τον εκλεκτό, για να γεμίσει τη ρακέτα, στο πρόσωπο του Τζόρνταν Μόργκαν. Ο έμπειρος ψηλός ήρθε στην Ελλάδα για να προσφέρει λύσεις για την ομάδα του Ζουάν Πλάθα. Το ύψος του Αμερικάνου είναι 2μ03 και έχει αγωνιστεί κατά τη διάρκεια της μπασκετικής του σταδιοδρομίας σε 12 ομάδες με την ΑΕΚ Betsson να αποτελεί τον 13ο σταθμό της καριέρας του.

Η καριέρα του

Η πρώτη του επαγγελματική σεζόν χρονολογείται πίσω στη σεζόν 2014-15 με τη φανέλα της ιταλικής Βίρτους Ρόμα, ενώ έκτοτε ακολούθησαν κατά σειρά Ναντ, Παρί-Λεβαλουά, Κάντον Τσαρτζ, Κύμη, Ολίμπια Λιουμπλιάνας, Μπάνβιτ, Καρσίγιακα, Ούνικς Καζάν, Βενέτσια, Κόνιασπορ και Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Μόργκαν είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς πέρασε από τη χώρα μας τη σεζόν 2016-17 όταν φόρεσε τη φανέλα της Κύμης. Είναι Αμερικανός και κάτοχος σλοβενικού διαβατηρίου, όντας διεθνής με την εθνική ομάδα της Σλοβενίας.

Το αγωνιστικό προφίλ του Μόργκαν

Ο Τζόρνταν Μόργκαν είναι 32 ετών, έχει ύψος 2μ03 αγωνίζεται στη θέση του σέντερ. Πρόκειται για έναν παίκτη που έχει στο ρεπερτόριό του το παιχνίδι μέσα από το Pick and Roll, ενώ έχει προσθέσει στο παιχνίδι του και το Short Roll (όταν σε κατάσταση pick and roll ο σκρίνερ ρολάρει προς το καλάθι και σταματά περίπου στη γραμμή των βολών) μαζί με το σουτ από τα τέσσερα μέτρα. Διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά του στο low post και τα τελειώματά του με το δεξί χέρι, έχοντας την ικανότητα να παίξει με πλάτη στο καλάθι. Πρόκειται για έναν καλό ριμπάουντερ με έφεση και στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι ένας χρήσιμος αθλητής που είναι ικανός να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ.

Διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα, ενώ δεν είναι άριστος στο διάβασμα του παιχνιδιού και των φάσεων. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του διαφέρουν από εκείνα του προκατόχου του στη θέση του σέντερ, καθώς ο Καμπενγκέλε ήταν πιο μεγάλος σε μέγεθος και είχε άλλες αρετές. Ο Μόργκαν είναι πιο αθλητικός παίκτης, λόγω και της σωματοδομής του, όμως είναι πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στην απόδοσή του η ρήξη χιαστού που υπέστη το 2021.

Η εμπειρία του και σε άλλες διοργανώσεις

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε αγωνιζόμενος στην Λοκομοτίβ Κουμπάν, με την οποία μέτρησε κατά μέσο όρο 6.2 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά. Έχει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με πολλές συμμετοχές σε επίπεδο Basketball Champions League και EuroCup.

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι είχε ρόλο στην ομάδα από την οποία αποχώρησε τις προηγούμενες ημέρες, δεν του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, συνεπώς αναμένεται να ενσωματωθεί σχετικά γρήγορα στους κιτρινόμαυρους και να μπει στην αγωνιστική εξίσωση για να λύσει τα χέρια του Ζουάν Πλάθα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις