Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή με 5 υλικά: Ω ναι, τόσο απλά και γρήγορα! 🎄
PLUS

Κουραμπιέδες εύκολη συνταγή με 5 υλικά: Ω ναι, τόσο απλά και γρήγορα! 🎄

Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες με 5 μόνο υλικά -Πιο ωραίοι και από ζαχαροπλαστείου

Οι γιορτές σχεδόν έφτασαν και ολοι έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι πιατέλες με αυτές τις λαχταριστές μπουκίτσες κοσμούν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων και ομορφαίνουν τα γιορτινά μας τραπέζια. Τι κι αν σου λέγαμε πως φέτος μπορείτε να φτιάξεις τους δικούς σας κουραμπιέδες, με μία εύκολη συνταγή με μόνο 5 υλικά;

Υλικά:

250γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
40γρ. άχνη ζάχαρη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση:

Xτυπάμε στο μίξερ το αιγοπρόβειο βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια βελούδινη λευκή κρέμα.

Όταν διπλασιαστεί σε όγκο. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα που μοιάζει με το φτερό χτυπάμε αφού προσθέσουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σπασμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε σε μπαλίτσες και ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι και πριν κρυώσουν τους βουτάμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις