Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ – Ελσίνκι: Πρώτη ομάδα που τελειώνει τον όμιλο αήττητη και με 16 βαθμούς
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ – Ελσίνκι: Πρώτη ομάδα που τελειώνει τον όμιλο αήττητη και με 16 βαθμούς

ΠΑΟΚ - Ελσίνκι: Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για την πορεία της ομάδας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (14/12) ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε την Ελσίνκι για την τελευταία αγωνιστική της Conference League στην Τούμπα. Παρόλο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε περάσει στην φάση των 16 και είχε κλειδώσει στην πρωτιά, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Λουτσέσκου, ήθελε να γράψει ιστορία, καθώς δεν είχε ούτε μια ήττα στον όμιλο.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στο παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο είχε την πρώτη του τελική, με το σουτ του Κωνσταντέλια εντός περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Μαένπα. Η Ελσίνκι άνοιξε το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ. Αυτό έγινε στο 6ο λεπτό, με τον Μπαντέ να βρίσκει χώρο, όντας αμαρκάριστος, και να περνάει κάθετη πάσα, με τον Ραντούλοβιτς να νικάει με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής τον Κοτάρσκι παρά την επιτήρηση που είχε από τον Μιχαηλίδη (0-1).

Οι ευκαιρίες του ΠΑΟΚ

Οκτώ λεπτά αργότερα η ελληνική ομάδα είχε τεράστια ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση όμως την πέταξε. Από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Μιχαηλίδης έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι με προβολή από το ένα μέτρο μπροστά σε κενή εστία, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το κοντινό πλασέ του Τόμας αποκρούστηκε σωτήρια από τον Μαένπα.

Στο 33ο λεπτό ο σούπερ δραστήριος Κωνσταντέλιας είχε τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, όντας απελπιστικά άστοχος σε τετ α τετ του με τον κίπερ των τετράκις πρωταθλητών Φινλανδίας, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να επιμένουν όμως και να βρίσκουν το γκολ που άξιζαν στο 37ο. Το 1-1 ήταν μάλιστα προϊόν όμορφης οργανωμένης προσπάθειας, με τον Τάισον να επιτίθεται κατά μέτωπο και να τροφοδοτεί τον Μεϊτέ, εκείνον να γυρίζει υπέροχα στο ύψος του πέναλτι και τον Οζντόεφ που ακολουθούσε ως τρέιλερ τη μπάλα να εκτελεί τον Μαένπα με δυνατό σουτ (1-1).

Η ανατροπή με το καλησπέρα στο 2ο μέρος

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον ΠΑΟΚ να κάνει ανατροπή με το καλησπέρα. Συγκεκριμένα, στο 47ο λεπτό, με τον Κωνσταντέλια να γίνεται κάτοχος της μπάλας, για να κάνει το κοντρόλ και να σκοράρει με αριστερό πλασέ, για να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ του στη φάση των ομίλων (2-1).

Έξι λεπτά αργότερα έγινε και το 3-1, με τον Δικέφαλο να συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά και μετά από σουτ του Μιχαηλίδη η μπάλα να βρίσκει το σώμα του αμυντικού του Ελσίνκι, Τοίβιο και να καταλήγει στα δίχτυα, ξεγελώντας τον Μαένπα.

Το 3-1

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν σταμάτησε στο 3-1

Ο ΠΑΟΚ είχε ρίξει ρυθμό και ένταση όμως όχι μόνο δεν επέτρεπε στους Φινλανδούς να τον απειλήσουν αλλά στο 85ο λεπτό έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, με τους παίκτες του να κρύβουν τη μπάλα και τον Μουργκ να δέχεται ασίστ από τον Τάισον, για να εκτελέσει με συρτό πλασέ εντός περιοχής τον Μαένπα (4-1). Από την πλευρά της η Ελσίνκι βρήκε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις (90+2′) με εύστοχο πέναλτι του Χετεμάι για να μειώσει σε 4-2, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου για την πορεία του έως τώρα

Για την πορεία της ομάδας μέχρι τώρα και το πόσο ικανοποιημένος είναι μέχρι τώρα: “Αυτό που θα έλεγα είναι ότι πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν γίνεται να αλλάξουμε. Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Η προσοχή μας είναι εκεί. Δεν έχουμε τελειώσει, η βελτίωσή μας συνεχίζεται. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλα τα παιχνίδια με κάθε αντίπαλο. Θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για το μέλλον, για 2-3 μήνες αργότερα. Είναι προτιμότερο να διατηρούμε την επιθετικότητα και την ένταση που μας χαρακτηρίζουν. 

Τα παιχνίδια με Άιντραχτ και Ολυμπιακό ήταν τα καλύτερα μας μέχρι στιγμής φέτος, είναι παιχνίδι που μας χαρακτήρισε η ένταση και η επιθετικότητα που είχαμε. Το είχα πει και μετά τον Βόλο, ότι πρέπει να έχουμε αυτή την ένταση στο παιχνίδι μας. Αυτή η ομάδα δεν είναι ολοκληρωμένη ακόμα, έχει πολλά να βελτιώσει ακόμα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να μην δινουμε στον αντίπαλο να μην νομίζει ότι μπορεί να πάρει κάτι από το ματς και μέσα από αυτό να παίρνουμε ψυχολογία εμείς”.

Για το ρεκόρ του ΠΑΟΚ στον όμιλο και για το ότι σε όλα τα ματς δέχτηκε γκολ

“Η ομάδα, το τεχνικό τιμ, οι παίκτες νιώθουμε ότι πετύχαμε έναν στόχο. Είμαι χαρούμενος που ακούω για ρεκόρ, αλλά αυτά είναι να αναμνήσεις για το μέλλον και είμαι αφοσιωμένος μόνο στο επόμενο παιχνίδι, που είναι και το πιο σημαντικό. Σας έχω πει ότι είμαστε μια ομάδα που πρέπει να παίρνουμε το μάξιμουμ από το κάθε ματς. Να παίρνει νίκες, να ξέρει να αντιδράει, να αμύνεται για 92 λεπτά και να μπορεί να σκοράρει στο 93ο λεπτό.

Όταν κερδίζεις, σε κάνει να προχωράς. Είναι δική μου προσωπική… τρέλα, το ότι δεν θέλω να βλέπω την ομάδα να πηγαίνει στα δίχτυα της ομάδας μου, αλλά είναι κάτι που θέλω να το δω να βελτιώνεται. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε συνέχεια και αυτό πρέπει να κάνουμε. Δεν είναι μόνο θέμα άμυνας, είναι θέμα γενικό. Αν δείτε το πρώτο γκολ, το δεχόμαστε επειδή είμαστε γενικά χαλαροί και δεν πιέζουμε, δεν είχαμε πίεση στη μπάλα, με συνεχείς λανθασμένες αξιολογήσεις. Αυτό είναι το κλειδί για να μην δεχόμαστε γκολ, να είμαστε επιθετικοί και να έχουμε ένταση, να έχουμε έτοιμα και να είμαστε επιθετικοί”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις