Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: Ξέσπασαν οι Πειραιώτες με πολλά γκολ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: Ξέσπασαν οι Πειραιώτες με πολλά γκολ

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα: Το ποσό που εισέπραξε και το ποσό που περιμένει από το Conference League

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (14/12) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Μπάτσκα Τόπολα για την τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου του Europa League. Φοβερή εμφάνιση είχε η ομάδα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Καρβαλιάλ, με το πρώτο του παιχνίδι να είναι νικηφόρο και με πρόκριση στο Conference League μαζί με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες παρόλο που δεν είχαν στο πλευρό τους τον κόσμο, κατάφεραν και έπαιξαν συγκεντρωμένα με το σκορ να διαμορφώνεται σε 5-2.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ενώ φρόντιζε να διατηρεί την κυριαρχία του χάρη στο ψηλό πρεσάρισμα στους ποδοσφαιριστές της Μπάτσκα Τόπολα. Η πρώτη τελική ήταν στο 21ο λεπτό, που οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ (1-0). Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κεφαλιά μπροστά από τον τερματοφύλακα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να απειλούν πότε με τον Φορτούνη (23′), πότε με τον Ποντένσε (28′). Στο 36ο λεπτό ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά βρήκε ξανά δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του για οφσάιντ, απόφαση που επιβεβαίωσε το VAR.

Βρήκαν και δεύτερο τέρμα οι ερυθρόλευκοι

Οι Πειραιώτες αύξησαν τα τέρματά τους στο 40ο και στο 42ο λεπτό. Αρχικά, ο Ποντένσε έφερε την μπάλα στο αριστερό μέσα από την περιοχή και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η διαδικασία για τον Ολυμπιακό έγινε ακόμη πιο απλή δύο λεπτά αργότερα, με τον ίδιο παίκτη να πετυχαίνει ένα ακόμη υπέροχο τέρμα. Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ποντένσε στα αριστερά εκτός της περιοχής, αυτή τη φορά σούταρε με το δεξί και έκανε το 3-0.

Το 3-0

Δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ στο δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στον τερματοφύλακα, Ίλιτς, και κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0. Αμέσως μετά, στο 48ο λεπτό, η Τόπολα μείωσε με τον Τζάκοβατς, έπειτα από λάθος του Ορτέγκα. Στο 60ο λεπτό οι Σέρβοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κούβελιτς, όμως δευτερόλεπτα αργότερα έκαναν το 4-2. Ο Τσίρκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, πίσω από τη μεσαία γραμμή, πάτησε με ωραία κούρσα στην περιοχή και πλάσαρε πάνω από τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ο οποίος είχε και την αριθμητική υπεροχή, δεν σταμάτησε στα τέσσερα γκολ. Στο 67ο λεπτό  ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ. Ο Έσε έκανε το γύρισμα προς τον Φορτούνη, ο οποίος από τα δεξιά έκανε κάτι σαν σουτ, με τον Ελ Αραμπί να βάζει απλά το πόδι του και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και για έκτο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 5-2.

Οι δηλώσεις του Καρβαλιάλ και του Ρέτσου στην Cosmote TV

Στο ντεμπούτο του ο προπονητής του Ολυμπιακού, ήταν αρκετά ευδιάθετος στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV και μάλιστα άνοιξε τις δηλώσεις του λέγοντας στα ελληνικά: “Σήμερα μία ομάδα πολύ καλά”.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο οποίος πήρε την κεφαλιά που οδήγησε στο αυτογκόλ των Σέρβων για το 4-0, αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της ομάδας του. Αναλυτικά δήλωσε ότι:

Για το αυτογκόλ της Τόπολα μετά την κεφαλιά του: “Το πιο σημαντικό είναι η νίκη. Αυτό κοιτάμε. Είχαμε ατυχία στο γκολ που μέτρησε αυτογκόλ. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Δείξαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε και ότι είμαστε εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε κυριαρχικό ποδόσφαιρο”.

Για τον νέο προπονητή: “Δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε τακτικά κομμάτια. Εμφανιστήκαμε πιο έτοιμοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού γιατί στο προηγούμενου με την Μπάτσκα ενώ μπορούσαμε να έχουμε νικήσει πήραμε έναν βαθμό. Με τέτοια σοβαρότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”.

Για τη συνέχεια: “Το πλάνο είναι να είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους. Θα μας άρεσε να είμαστε στο Europa, αλλά το Conference είναι Ευρώπη με καλές ομάδες. Κάθε αγώνας είναι ξεχωριστός και τη Δευτέρα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς”.

Τα έσοδα του Ολυμπιακού έως τώρα

Ο Ολυμπιακός με την χθεσινή νίκη, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στο Europa Conference League, ύστερα από την κατάληψη της 3ης θέσης του ομίλου του στο Europa League. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουν να εισρέουν χρήματα στους λογαριασμούς του από την UEFA, τα οποία θα προστεθούν στα περίπου 9.000.000 που γνωρίζει πως ήδη έχει εξασφαλίσει. Οι “ερυθρόλευκοι” άρχισαν τη… συγκομιδή από τις 100.000 για τη συμμετοχή τους στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Η πρόκριση στα playoffs δεν απέφερε έσοδα, γιατί αυτομάτως είχε εξασφαλίσει ομίλους (του Europa Conference League) ακόμα κι αν αποκλειόταν.

Εν τέλει προκρίθηκε κι έτσι πήρε 3.630.000 (τα 3.400.000 καταβάλλονται ως προκαταβολή και ακολουθεί δόση 230.000) ως πριμ παρουσίας στους ομίλους του Europa League. Σε αυτόν τον γύρο, οι Πειραιώτες κατέγραψαν δύο νίκες επί της Γουέστ Χαμ και της Μπάτσκα Τόπολα που απέφεραν 1.260.000 και μία ισοπαλία στη Σερβία που απέφερε 210.000. Τέλος, στα ταμεία του θα μπουν και 3.432.000, ως απόρροια της της δεκαετούς παρουσίας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, που ήταν η 7η καλύτερη μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων, με συνέπεια να εισπράξει 26 “μετοχές” των 132.000 η κάθε μία.

Το ποσό που θα περιμένει από στο Conference League

Η συνέχεια της ευρωπαϊκής παρουσίας του στο Europa Conference League οδηγεί σε νέες πηγές εσόδων. Η συμμετοχή στα playoffs για τη φάση των 16 αντιστοιχεί σε πριμ 300.000 κι αν τελικά βρεθεί στην επόμενη φάση, θα προσθέσει ακόμα 600.000. Η παρουσία στα προημιτελικά του θεσμού αποφέρει 1.000.000, στα ημιτελικά τα διπλάσια και στον τελικό της “OPAP Arena” 3.000.000, με τον νικητή να εισπράττει 2.000.000 ως μπόνους.

Σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν και νέα ποσά market pool, αλλά μικρότερα από εκείνα του Europa League, ενώ στο τέλος της σεζόν κι αφού ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, η UEFA αναδιανέμει χρήματα που έχουν περισσέψει κι έτσι θα έχει λαμβάνειν κι από εκεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις