Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: Μοιάζει σαν φιλικό χωρίς κόσμο… αλλά δεν είναι!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα: Μοιάζει σαν φιλικό χωρίς κόσμο… αλλά δεν είναι!

Ολυμπιακός - Μπάτσκα Τόπολα: Ντεμπούτο θα κάνει ο Καρβαλιάλ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Σήμερα (14/12, 22:00 Cosmote Sports) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τόπολα για την 6η αγωνιστική του Europa League στο Γ. Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα καθώς βρίσκονται στην 3η θέση με 4 βαθμούς, ενώ η σέρβικη ομάδα στην τελευταία θέση με 1 βαθμό. Υπάρχουν πολλά σενάρια για τους ερυθρόλευκους. Αν ο Ολυμπιακός φέρει θετικό αποτέλεσμα (νίκη ή ισοπαλία), τότε έχει εισιτήριο για το Conference League. Αν όμως, χάσει απόψε ο Ολυμπιακός, η Τόπολα θα ισοβαθμήσει και θα πάρε εκείνη το εισιτήριο. Να σημειωθεί ότι, απόψε οι Πειραιώτες δεν θα έχουν στο πλευρό τους των κόσμο και θα παίξουν με κεκλισμένων των θυρών.

Τα δεδομένα του Ολυμπιακού

Η ομάδα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Καρβαλιάλ, έχει να παίξει αγώνα εδώ και 10 μέρες με το τελευταίο παιχνίδι να ήταν με τον Βόλο (στις 3/12) εκτός έδρας όπου είχε έρθει ισοπαλία με σκορ 1-1. Απόψε θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο του Καρβαλιάλ, με τον προπονητή να θέλει να φέρει νίκη στο πρώτο του παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός δεν θα υπολογίζει τους Freire, Leidner, Porozo και Scarpa.

Η συνέντευξη του προπονητή για το αποψινό παιχνίδι

Για το ματς: “Είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε το σημαντικό αυτό παιχνίδι, έχουμε την ευφυία για να ξέρουμε πόσα πράγματα είναι καλά και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Θα εκμεταλλευτούμε αυτή τη βάση και θα εφαρμόσουμε μετά τη δική μας διαδικασία. Πλεονέκτημα ότι είχαμε χρόνο να δουλέψουμε, μειονέκτημα ότι δεν υπάρχει σημείο αναφοράς ένα προηγούμενο παιχνίδι. Στόχος μας να κερδίσουμε, σεβόμαστε την Τόπολα, ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα και γνωρίζουμε πως ακόμη και με ισοπαλία εξασφαλίζουμε την πρόκριση. Ωστόσο με σεβασμό στην Τόπολα στόχος μας είναι η νίκη”.

Για το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος: “Δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην παίξει κάποιος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού στο μάξιμουμ”.

Για τα ποια στοιχεία προσπάθησε να βελτιώσει και αν θα λέει πώς θα παίζει η ομάδα του“Δεν θα σας πω την 11άδα, οι παίκτες θα πρέπει πρώτα να την μάθουν. Τις τελευταίες 10 μέρες όλη η συγκέντρωση είναι η νίκη στο παιχνίδι, δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει τα πάντα μέσα σε 10 μέρες και θα ήταν ανόητο να το πίστευε κάποιος αυτό. Δεν έχουν γίνει δομικές αλλαγές, έχουμε εστιάσει στα παιχνίδια που χρειάζεται για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα έχουμε χρόνο για περισσότερες αλλαγές”.

Οι δηλώσεις του Ντάνιελ Ποντένσε

Ο πορτογάλος δήλωσε για τον κόσμο που δεν θα έχουν στο πλευρό τους ότι: “Μέσα σε αυτή την κατάσταση υπάρχει κάτι θετικό. Επιτρέπει στους παίκτες να επικοινωνούν καλύτερα, βοηθάει η έλλειψη του θορύβου. Μπορούμε να το δούμε σαν πλεονέκτημα. Σίγουρα είναι μία άσχημη κατάσταση, δεν μας αρέσει, θα μας θυμίζει την εποχή του COVID. Να δούμε τα θετικά σε κάθε περίσταση και αυτό είναι ένα από αυτά”.

Τόνισε επίσης ο Πορτογάλος εξτρέμ, ενώ για την εμφάνιση του στη Σερβία και το αν μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος κόσμος παρόμοια εμφάνιση, είπε: “Εδώ και λίγο καιρό προσπαθώ να επιστρέψω στην καλή κατάσταση. Εάν με βάλει ο προπονητής, είμαι έτοιμος να βοηθήσω και να προσφέρω στην ομάδα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις