Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Άγιαξ – ΑΕΚ: Αρκεί το καλό αποτέλεσμα για την Ένωση
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άγιαξ – ΑΕΚ: Αρκεί το καλό αποτέλεσμα για την Ένωση

Άγιαξ - ΑΕΚ: Οι κιτρινόμαυροι έχουν σημαντικές απουσίες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (14/12, 22:00 Cosmote Sports) η ΑΕΚ παίζει στην Ολλανδία με τον Άγιαξ για τον 2ο όμιλο του Europa League στο Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Οι 2 ομάδες απόψε θα παίξουν για μια θέση που θα τους στείλει στο Conference League μαζί με τον ΠΑΟΚ που έχει κλειδώσει την πρόκριση για την φάση των 16! Οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην 3η θέση με 4 βαθμούς και ο Άγιαξ στην 4η θέση με 2 βαθμούς.

Τα δεδομένα της ΑΕΚ

Η ομάδα του Αλμέιδα όμως και οι άλλες ελληνικές ομάδες που παίζουν απόψε στην Ευρώπη, έχουν να παίξουν 10 μέρες με το τελευταίο παιχνίδι να ήταν με τον Άρη εντός έδρας όπου είχε νικήσει η ΑΕΚ 1-0. Η ομάδα της ΑΕΚ δεν θα υπολογίζει τους Πινέδα και τον Εζέκιελ Πόνσε, οι οποίοι δεν βρίσκονται στο Άμστερνταμ για την αναμέτρηση. Ο Μεξικανός είχε τραυματιστεί πριν από λίγες μέρες έπειτα από τάκλιν που δέχθηκε στην προπόνηση. Από την πλευρά του ο Πόνσε ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό.

Θυμίζουμε ότι, από το παιχνίδι εκτός είναι επίσης οι Αραούχο και Στάνκοβιτς, όπως και ο τιμωρημένος Γκατσίνοβιτς. Η Ένωση δεν ανακοίνωσε την αποστολή της.

Οι δηλώσεις του Αλμέιδα

Για τον όμιλο θανάτου που η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή για τη συνέχεια και πως αισθάνεται γι’ αυτό: “Έχω σκεφτεί πολύ και συνεχίζομαι να σκέφτομαι. Έχω ακόμα μια μέρα για να σκεφτώ. Πιστεύω ότι το γκρουπ που προπονώ είναι ανταγωνιστικό. Έχει δείξει όρεξη, ότι θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Σίγουρα θέλαμε να φτάσουμε στο αυριανό παιχνίδι με περισσότερους βαθμούς, αλλά είναι σημαντικό που έχουμε πιθανότητες να συνεχίσουμε. Να κάνουμε ένα βήμα σε άλλη διοργάνωση. Εμπιστεύομαι τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι αύριο. Μπορώ να πω ότι έχω μεγάλες προσδοκίες για το αυριανό παιχνίδι. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο που έχει αλλάξει προπονητή και τρόπο παιχνιδιού. Έχει πάρει θετικά αποτελέσματα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε αύριο είναι να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε το ποδόσφαιρο”.

Για το ότι η ΑΕΚ έχει το μαξιλάρι της ισοπαλίας και πόσο επηρεάζει την ομάδα με βάση και τις απουσίες που έχει: “Εμείς έχουμε ετοιμάσει αυτό το παιχνίδι για να παίξουμε στην αντεπίθεση, θα περιμένουμε (γέλια). Εμείς ήρθαμε εδώ για να παίξουμε τη νίκη. Δεν είναι μέσα στο μυαλό μας να έρθουμε να παίξουμε για να πάρουμε την ισοπαλία, αυτό θα μας έκανε ζημιά. Αν εγώ σχεδίαζα ένα παιχνίδι για την ισοπαλία, δε θα πίστευα στους παίκτες μου. Είναι πολύ βαρετό να παίξεις ένα παιχνίδι για την ισοπαλία. Για έναν ποδοσφαιριστή θα είναι άσχημο να του πει ο προπονητής, περιμένετε πίσω και αν σας δοθεί ευκαιρία. Δεν έχω δει κανένα παιδί να παίζει για την ισοπαλία. Εγώ θέλω οι ποδοσφαιριστές να έχουν αυτή τη νοοτροπία. Να βγουν να το διασκεδάζουν. Ήρθαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως κάνουμε πάντα και δε θα σκεφτούμε την ισοπαλία”.

Για το τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για την πρόκριση: “Εγώ αν ήταν να αλλάξω κάτι δεν θα άλλαζα τίποτα. Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Είχαμε στο τελευταίο λεπτό τη φάση με τον Γιόνσον. Δεν παίξαμε καλά μόνο λόγω αυτού, αλλά σε όλο το ματς. Μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και είπαμε ότι δεν κάναμε σε γκολ τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Εύχομαι και επιθυμώ το αυριανό παιχνίδι να είναι παρόμοιο, αλλά να κάνουμε γκολ τις φάσεις μας. Έχουμε όρεξη και διάθεση να συνεχίσουμε. Έχουμε δουλέψει και έχουμε αφιερώσει χρόνο στη διοργάνωση. Έχουμε αυτή την πολλή όρεξη να συνεχίσουμε στην Ευρώπη”.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της ΑΕΚ, Μάνταλος

Αν η ΑΕΚ έχει το μαξιλάρι της ισοπαλίας και πόσο επηρεάζει την ομάδα με βάση και τις απουσίες που έχει: “Μπορείς να το πάρεις σαν θετικό ότι έρχεσαι για δύο αποτελέσματα. Αλλά κρύβει παγίδες αν το έχεις στο μυαλό σου. Εμείς προετοιμαστήκαμε χωρίς να έχουμε αυτό το πράγμα στο μυαλό μας και είτε με έναν είτε με τρεις βαθμούς να συνεχίσουμε στην Ευρώπη”.

Τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ για την πρόκριση: “Νομίζω για να πάρεις αποτέλεσμα σε έναν τέτοιο αντίπαλο πρέπει να βγάλουμε ό,τι καλύτερο έχουμε δείξει τον τελευταίο 1.5 χρόνο με τον Αλμέιδα. Είμαστε έτοιμοι. Κάθε ποδοσφαιριστής και προπονητής θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη. Η ΑΕΚ θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις