Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Στόχος η 3η θέση για το τρυφίλλι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα: Στόχος η 3η θέση για το τρυφίλλι

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα: Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τον αποψινό αγώνα

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Απόψε (14/12, 19:45 Cosmote Sports) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι Χάιφα για την τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου του Europa League στο Απόστολος Νικολαΐδης. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απόψε παίζε σε έναν “τελικό” και χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να παραμείνει στην Ευρώπη και κατακτήσει την 3η θέση για να τον στείλει στο Conference League.

Τα δεδομένα του Παναθηναϊκού

Το τριφύλλι όπως και οι άλλες ελληνικές ομάδες έχουν να παίξουν 10 μέρες λόγω της απόχης που είχαν κάνει οι διαιτητές. Το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού ήταν στις 3/12 όπου είχε παίξει με τον ΟΦΗ εντός έδρας με τους πράσινους να είχαν επικρατήσει με σκορ 4-0. Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς δεν προπονήθηκε ούτε σήμερα (13/12) με την ομάδα του Παναθηναϊκού με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με τους Ισραηλινούς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα, η οποία τον αφήνουν εκτός για το κρίσιμο παιχνίδι του τριφυλλιού. Μαζί φυσικά με τον Τζούριτσιτς έκτος έμειναν οι Πάλμερ Μπράουν και Μάγκνουσον που ακολούθησαν θεραπεία, ωστόσο οι συγκεκριμένοι δεν ήταν στα πλάνα του Σέρβου κόουτς του τριφυλλιού για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι δηλώσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου

Αν τον ανησυχεί ότι δεν είχε παιχνίδι για δέκα μέρες: “Όπως ήταν τα πράγματα τις τελευταίες δέκα μέρες, προετοιμαζόμασταν στο πρωτάθλημα, αλλά ακυρώθηκε λόγω των διαιτητών. Θέλαμε να κάνουμε μια φυσιολογική προετοιμασία με τη Μακάμπι. Έχουμε κάνει παιχνίδια σε πιο ψηλή ένταση και σε αυτές τις 7-8 μέρες που ξέραμε ότι δε θα έχουμε παιχνίδι, ξέραμε ότι μπορούσαμε να δουλέψομε λίγο παραπάνω. Δουλέψαμε γι’ αυτό το παιχνίδι για να είμαστε έτοιμοι. Είναι απαιτητικό παιχνίδι“.

Αν τον κάνει να έχει και δεύτερες σκέψεις λόγω της ισοπαλίας: “Δεν μπορώ να έχω δεύτερες σκέψεις. Δεν το κάναμε ποτέ μέχρι τώρα, σε κανένα παιχνίδι, ούτε στα ευρωπαϊκά. Δεν το έχουμε σκεφτεί ως ομάδα. Δεν μπήκαμε ποτέ με το σκεπτικό ότι μπορούμε να προφυλάξουμε το σκορ ή να παίξουμε για ένα αποτέλεσμα που να μας βολεύει. Δεν είναι στο στυλ μας, δεν είναι στο δικό μου στυλ και τον τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες. Πρέπει να είμαστε θετικοί στον τρόπο που το παίζουμε. Πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Οι ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό έχουν σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα τη νίκη. Ελπίζω να το δείξουμε και αύριο. Θα έχουμε και τον κόσμο στο πλευρό μας, κάτι που είναι στα θετικά“.

Δηλώσεις του Βαγιαννίδη

Αν οι δέκα μέρες που έχουν να παίξουν τους έχει επηρεάσει: “Πιστεύω ήταν θετικό, δουλέψαμε λίγο περισσότερο στις προπονήσεις. Έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο, θα μπούμε πιο έτοιμοι στο παιχνίδι, γιατί δουλέψαμε κάποια πράγματα”.

Αν το σκεπτικό της ομάδας είναι η νίκη με δεδομένο ότι βολεύει τον Παναθηναϊκό η ισοπαλία: “Δεν πάμε για δύο αποτελέσματα, μόνο για τη νίκη. Πρέπει να τιμάμε το τριφύλλι που φοράμε. Σε όλα τα παιχνίδια πάμε για τη νίκη και γι’ αυτό θα παίξουμε και σε αυτό το σημαντικό παιχνίδι”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις