Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκρηξη Πειραιάς: Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη Πειραιάς: Βομβαρδισμένο τοπίο το κέντρο

Έκρηξη Πειραιάς: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020

Κρατήρας άνοιξε από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κτίριο όπου στεγάζονται καταστήματα και γραφεία, στο κέντρο του Πειραιά. Το σημείο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, αφού από την ισχυρότατη έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς κατάστημα, ενώ μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και σε άλλα μαγαζιά, αλλά και σπίτια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Την ίδια ώρα, βίντεο δευτερολέπτων στο οποίο φαίνεται από μακριά η στιγμή που προκαλείται η έκρηξη του εκρηκτικού μηχανισμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται πως περίπου στη 01:15 τα ξημερώματα στην οδό Φίλωνος σημειώθηκε η σφοδρότατη έκρηξη που συγκλόνισε την περιοχή. Άγνωστοι προσέγγισαν την είσοδο κτιρίου στο οποίο στεγάζονται διάφορες επιχειρήσεις, καταστήματα λιανεμπορίου, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, δικηγορικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις. Τοποθέτησαν ισχυρότατη βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ εκρηκτικός μηχανισμός, τοποθετημένο πιθανότατα σε κάποιο μεταλλικό δοχείο, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και βραδύκαυστο φιτίλι, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να πυροδοτηθεί οργανισμό ο μηχανισμός. Στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών περισυνέλεξαν υπολείμματα, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες.

Εκρηξη στον Πειραιά: Το κτίριο είχε γίνει στόχος και το 2020

Και πριν από 3,5 χρόνια, τον Ιούλιο του 2020, είχε σημειωθει έκρηξη στο κτίριο το οποίο έγινε στόχος τα ξημερώματα στον Πειραιά. Τότε την υπόθεση είχε αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ενώ είχαν προκληθεί υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, το 2020, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια. Κατά πληροφορίες, στο κτίριο στεγάζονται ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστικά και δικηγορικά γραφεία και καταστήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις