Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τροφές για το κρύο: Φτιάχνουμε ελληνική παραδοσιακή ρεβιθάδα
PLUS

Τροφές για το κρύο: Φτιάχνουμε ελληνική παραδοσιακή ρεβιθάδα

Ελληνική παραδοσιακή ρεβιθάδα -Απολαυστική, ό,τι πρέπει για το κρύο

Η ρεβιθάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Σε αυτό το τέλειο comfort γεύμα δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς καθώς είναι ένα ιδιαίτερα εύκολο φαγητό, χορταστικό και άκρως θρεπτικό. Συγκεκριμένα, τα ρεβίθια αποτελούν μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης και είναι σίγουρα από τα πιο προσιτά super-foods που μαγειρεύεται σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

Υλικά:

μια συσκευασία ρεβίθια
1 κρεμμύδι
2 καρότα
χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια
μισό φλ. ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι/ πιπέρι/ρίγανη

Εκτέλεση:

Ξεπλύνετε καλά τα ρεβύθια και αφήστε τα μια νύχτα σε ένα μπολ με νερό. Αφού μουλιάσουν στραγγίζετε τα ρεβίθια και ξεπλύνετε καλά με το χέρι σας. Αν επιλέξετε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια η παραπάνω διαδικασία παραλείπεται. Τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα και βράστε για 2-3 λεπτά, στραγγίζετε και ξεπλύνετε καλά. Στην ίδια καθαρισμένη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέστε τα ρεβίθια και νερό μέχρι να τα καλύψετε. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότο σε μεγάλα κομμάτια, τη ρίγανη και τη δάφνη.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράζουμε σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από τα ρεβίθια και την κουζίνα σας. Όταν τα ρεβίθια είναι αρκετά μαλακά, προσθέστε το αλάτι. Σε ένα μπλεντεράκι προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, μια κουτάλα από μαγειρεμένα ρεβίθια, λίγο ζωμό από τη σούπα σας και χτυπήστε καλά. Ρίξτε αργά το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά έως ότου η σούπα πήξει εκεί που σας αρέσει. Αλατίστε όσο θέλετε εσείς. Αφήστε το να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά ακόμη και η ρεβιθάδα είναι έτοιμη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις