Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζα Μοράντ: “Τον χτύπησα πρώτος για να προστατέψω τον εαυτό μου”
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζα Μοράντ: “Τον χτύπησα πρώτος για να προστατέψω τον εαυτό μου”

Τζα Μοράντ: Ποιος άλλος στενός του φίλος εμπλέκεται

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Λίγες ημέρες πριν εκτίσει την ποινή του 25 αγωνιστικών που του έχει επιβάλει το NBA για το όπλο που επέδειξε δύο φορές σε Instagram Live, ο Τζα Μοράντ βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και κατέθεσε για το περιστατικό βιαιπραγίας σε βάρος ενός 17χρονου το καλοκαίρι του 2022. Περιγράφοντας τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι σε ένα ανεπίσημο αγώνα μπάσκετ, ο αθλητής των Γκρίζλις τόνισε ότι, ο τότε ανήλικος Τζόσουα Χόλογουεϊ τού είχε πετάξει με δύναμη την μπάλα στο πρόσωπο και μετά σήκωσε προς τα πάνω το σορτσάκι του.

Ανέφερε ενδεικτικά ο Μοράντ, σύμφωνα με το ESPN ότι: “Από εκεί που προέρχομαι εγώ, όταν κάποιος κάνει αυτή την κίνηση, σημαίνει ότι είναι έτοιμος να παλέψει. Τον χτύπησα πρώτος για να προστατέψω τον εαυτό μου”. Στο εν λόγω περιστατικό εμπλέκεται και ένας στενός φίλος του νεαρού γκαρντ, ο Νταβόντε Πακ, ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση του Τζα, χαστούκισε επίσης τον 17χρονο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει στο έδαφος.

Τι συμβαίνει με το βίντεο που είχε όπλο

Ο 24χρονος είχε φέρει τα πάνω-κάτω στους Γκρίζλις με την διαρροή video όπου φέρεται να κρατούσε όπλο. Οι Γκρίζλις είχαν δράσει άμεσα και τον έβαλαν πάλι στον… πάγο περιμένοντας την έρευνα του NBA, όπως και πριν από περίπου δύο μήνες, όταν ξανά ο Μοράντ είχε εμφανιστεί σε Instagram LIVE με όπλο στα χέρια. Αποτέλεσμα του περιστατικού, το NBA αποφάσισε να τον κρατήσει εκτός δράσης στους 25 πρώτους αγώνες της κανονικής περιόδου της σεζόν 2023/24.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις