Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αθλητισμός: Μπάσκετ, Βόλεϊ και άλλα αθλήματα, θα διεξάγονται με κόσμο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός: Μπάσκετ, Βόλεϊ και άλλα αθλήματα, θα διεξάγονται με κόσμο

Αθλητισμός: Τι ανακοίνωσε ο Παύλος Μαρινάκης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Με απόφαση της κυβέρνησης, οι αγώνες του πρωταθλήματος Super League και του κύπελλο Ελλάδος δεν θα διεξαχθούν με κόσμο μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Να σημειωθεί ότι, αυτήν την εβδομάδα που παίζονται τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, χωρίς θεατές θα διεξαχθεί το παιχνίδι στον Πειραιά Ολυμπιακό – Τόπολα. Στα υπόλοιπα αθλήματα, θα διεξάγονται κανονικά με την παρουσία θεατών, χωρίς να υπάρχει κάποια αλλαγή μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας σε ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της βίας και σε αυτά δεν συμπεριέλαβε τους αγώνες μπάσκετ Basket League, αλλά και εκείνους των υπόλοιπων αθλημάτων. Κάτι το οποίο σημαίνει, ότι με τα τωρινά δεδομένα, τα νέα μέτρα δεν θα έχουν κάποια επίδραση στις αναμετρήσεις και στις διοργανώσεις του μπάσκετ, του βόλεϊ και των άλλων αθλημάτων, οι οποίες θα διεξάγονται κανονικά με την παρουσία κόσμου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

“Θεωρούμε ότι τα επεισόδια αυτά επεκτείνονται και σε άλλα αθλήματα: και στο ποδόσφαιρο, κάποιες φορές και στο μπάσκετ. Όμως, ο πυρήνας τους είναι η βία στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα του βόλεϊ αυτού που συνέβη εκεί. Απλά βρήκαν αυτή τη μέρα την αφορμή, μεταφέρθηκε ο ένας στρατός κι έκανε ό,τι έκανε έξω από το γήπεδο. Όσον αφορά το μπάσκετ φαίνεται ότι μπορεί να γίνουν αγώνες και πολύ σημαντικοί, κρίσιμοι, “τελικοί” με εξασφαλισμένη την ασφάλεια των φιλάθλων. Με ένταση, πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε και πολύ οριακούς αγώνες μεταξύ των κορυφαίων, όχι μόνο ελληνικών ομάδων, και στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχουμε αυτά που συμβαίνουν σε αντίστοιχους αγώνες του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και δεν θεωρήσαμε σωστό να ισχύσει αυτή στο μπάσκετ και στα άλλα αθλήματα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις