Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συμπεριφορές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: H τοξική φράση που πρέπει να αποφεύγεις
PLUS

Συμπεριφορές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: H τοξική φράση που πρέπει να αποφεύγεις

Συμπεριφορές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Απέφυγέ τη σε όλα τα τραπέζια

Μερικοί άνθρωποι ανυπομονούν για τις γιορτές, θέλουν να περάσουν οι μέρες και να καθίσουν στο τραπέζι με τους αγαπημένους τους -για εκείνους, το φαγητό είναι τρόπος να έρθουν πιο κοντά. Είναι κι άλλοι, όμως, που τρέμουν στην ιδέα. Είναι εκείνοι που δεν έχουν καλή σχέση με το φαγητό, που είτε προσπαθούν να μη φάνε τίποτα, είτε τρώνε πάρα πολύ και, συνήθως, μετά γεμίζουν τύψεις. Αναρωτιούνται γιατί έφαγαν τόσο, γιατί δεν μπορούν να βάλουν όρια….

Η τοξική σχέση με το φαγητό δεν γεννιέται ξαφνικά, δεν δημιουργείται από τη μία μέρα στην άλλη. Κι η χοντροφοβία, η οποία μπορεί να έχει πολλές μορφές, βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εορταστική μάζωξη. Πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα σχολιάσει τα πιάτα των άλλον –θα πει την άποψή του, την οποία κανείς δεν ζήτησε. Είναι αρκετό το φαγητό; Το ξαναγέμισες;

Είναι ο άνθρωπος που θα μιλά πάντα σε πρώτο πληθυντικό και θα λέει «πολύ φάγαμε», ενώ θα μιλά για τον εαυτό του μόνο. Μπορεί να μην το κάνει από κακία, αλλά αν η σχέση σου με το φαγητό είναι κακή και ακούσεις κάτι τέτοιο, ίσως και να αρκεί για να σου χαλάσει τη μέρα. Και πάντα, θα πει τη φράση που καλό είναι να μη λέγεται όχι τα Χριστούγεννα, αλλά ποτέ: «Το απόγευμα περπάτημα, για να τα κάψουμε». Αυτός ο τρόπος σκέψης καλό είναι να μη συνεχιστεί.

Jenny.gr

Κρήτη: Μαθήτρια έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ στόλιζε δέντρο στο σχολείο της
Με κόκκινα εσώρουχα η Μαρία Κορινθίου σε χριστουγεννιάτικο βίντεο
Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες με 5 μόνο υλικά
Χριστούγεννα στο παραμυθένιο Καρπενήσι
Η Ευρώπη φόρεσε τα γιορτινά της -Παραμυθένιο σκηνικό στη χριστουγεννιάτικη πλατεία της Πράγας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις