Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστούγεννα στο παραμυθένιο Καρπενήσι
PLUS

Χριστούγεννα στο παραμυθένιο Καρπενήσι

Ευρυτανία, μια άγρια ομορφιά ιδανική για τα Χριστούγεννα

Στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας, στο νομό Ευρυτανίας, βρίσκεται το μαγευτικό Καρπενήσι. Ένας δημοφιλής προορισμός με εκπληκτικές επιλογές για χειμώνα και καλοκαίρι. Η άγρια ομορφιά, οι παραδοσιακές γεύσεις και το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο θα σας χαρίσουν αξέχαστες και μαγικές στιγμές και αυτά τα Χριστούγεννα. Το Καρπενήσι προσφέρεται για οικογένειες, ζευγάρια αλλά και παρέες που αναζητούν να συνδυάσουν τη ζεστασιά με τις δυνατές συγκινήσεις. Είστε έτοιμοι για αξέχαστα Χριστούγεννα στο γραφικό Καρπενήσι;

Το Καρπενήσι, απέχει από Αθήνα τέσσερις ώρες και τρεις από Θεσσαλονίκη. Φθάνοντας θα συναντήσετε την κεντρική πλατεία με την πασίγνωστη πέτρινη βρύση που ρέει το “αθάνατο νερό”, δίπλα στο μεγάλο πλάτανο. Στο σημείο αυτό μπορείτε να ικανοποιήσετε την όρεξή σας δοκιμάζοντας τις τοπικές λιχουδιές από τις γύρω ταβέρνες.

Απαραίτητος σταθμός στην εκδρομή σας θα είναι το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου, το οποίο προσφέρει τη μαγευτική θέα όλου του Καρπενησίου.  Μπορείτε να επισκεφθείτε τα γύρω χωριά όπως οι Κορυσχάδες, το παλιό μικρό χωρίο και το Μεγάλο χωριό. Εκεί, η άγρια ομορφιά των ελάτων, η μυρωδιά του ρετσινιού που καίγεται στα τζάκια μαζί με τις χαρούμενες φωνές από τις παρέες στις ταβέρνες θα σας μεταφέρει τον μοναδικό παλμό των ντόπιων.

Για τους πιο περιπετειώδεις υπάρχει η δυνατότητα αυτοκινητάδας κατά μήκος του ποταμού Καρπενησιώτη. Μία υπέροχη διαδρομή 33 χλμ που θα σας κόψει την ανάσα. Η διαδρομή καταλήγει στη μονή Προύσου. Εκεί μπορείτε να ξαποστάσετε αλλά ακόμη και να διανυκτερεύσετε καθόσον λειτουργούν ξενώνες. Αν πάλι δεν είστε λάτρης των διαδρομών με αυτοκίνητο και ταξιδεύετε οικογενειακά, μπορείτε να εμπιστευθείτε το Salloon Park που απέχει 4 χλμ από το Καρπενήσι. Εκεί τα παιδιά επιλέγουν πως θα διασκεδάσουν μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων όπως: Ιππασία, αναρρίχηση, τοξοβολία, κανό και τρενάκι.






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις