Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μέθοδος 90 – 30 – 50 για απώλεια κιλών: Το viral μυστικό διαιτολόγου
PLUS

Μέθοδος 90 – 30 – 50 για απώλεια κιλών: Το viral μυστικό διαιτολόγου

Διαιτολόγος αποκαλύπτει τι είναι η μέθοδος 90-30-50: Πώς τη βοήθησε να χάσει 8 κιλά σε 2 μήνες χωρίς στέρηση

Η διαιτολόγος Courtney Kassis από την Πενσυλβάνια είναι 29 ετών και η μέθοδός της για απώλεια βάρους έχει γίνει viral στο TikTok. Πρόκειται για τη μέθοδο 90, 30,50 μια μέθοδο που τη βοηθάει να τρέφεται σωστά, να μην πεινάει αλλά και να χάνει βάρος. Η μέθοδος λέει πως πρέπει να καταναλώνει 90 γραμμάρια πρωτεΐνης, 30 γραμμάρια φυτικών ινών και 50 γραμμάρια λιπών την ημέρα. Η Courtney Kassisν η οποία είναι μητέρα δύο διδύμων είπε σε σχετικό βίντεο στο TikTok ότι η μέθοδος αυτή τη βοήθησε να χάσει συνολικά 8 κιλά σε δύο μήνες.

Η διαιτολόγος ισχυρίστηκε επίσης ότι η μέθοδος 90-30-50 βοήθησε να θέσει σε ύφεση τη νόσο του Hashimoto – μια αυτοάνοση διαταραχή που μπορεί να προκαλέσει υπολειτουργία του θυρεοειδούς ενώ υποσχέθηκε ότι αν αρχίσετε να ακολουθείτε το πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα, θα δείτε αποτελέσματα μέχρι τα Χριστούγεννα. «Ακολουθούσα ολόκληρη την προσέγγιση “τρώτε λιγότερο, κινηθείτε περισσότερο”» λέει στο βίντεό της. «Έτρωγα περίπου 1.200 θερμίδες την ημέρα και γυμναζόμουν για ώρες, αλλά πραγματικά απέτυχα και πραγματικά ένιωθα χαμένη». Μόνο όταν άρχισε να δίνει προτεραιότητα στη διατροφή έναντι των θερμίδων είδε αποτελέσματα.

Διαιτολόγος αποκαλύπτει τι είναι η μέθοδος 90-30-50

«Ο τρόπος με τον οποίο η πρωτεΐνη άλλαξε το παιχνίδι για μένα είναι τόσο τρελός. 90 γραμμάρια πρωτεΐνης είναι η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών». Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης το μεταβολισμό, προάγει την πληρότητα, μειώνει τους πόθους και βελτιώνει την ενέργεια, μεταξύ άλλων. «Χωρίς πρωτεΐνη, ο μεταβολισμός μας επιβραδύνεται, το σάκχαρο στο αίμα μας πέφτει, γεγονός που οδηγεί σε λιγούρες», εξήγησε. Πριν υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο ήταν πάντα κουρασμένη, πεινασμένη και υποτονική. Τώρα φροντίζει να παίρνει τουλάχιστον 90 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα τρώγοντας άπαχο κρέας, πρωτεϊνικά ροφήματα, ελληνικό γιαούρτι και τυρί cottage. «Πλέον τρώω πολύ περισσότερο από ό, τι έτρωγα κάποτε και ποτέ δεν αισθάνομαι πεινασμένη ή περιορισμένη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις