Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουβέντους – Νάπολι: Ο Γκάτι τους τιμώρησε
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γιουβέντους – Νάπολι: Ο Γκάτι τους τιμώρησε

Γιουβέντους - Νάπολι: Με το γκολ του Γκάτι πέρασαν στην πρωτη θέση

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (8/12) η Γιουβέντους υποδέχτηκε την Νάπολι στο Αλίανζ Στάντιουμ για την 15η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Αλέγκρι συνεχίζει το αήτητο σερί που έχει εντός έδρας με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Με την χθεσινή νίκη πέρασε στην πρώτη θέση με 36 βαθμούς, έναν πάνω από την Ίντερ (35) η οποία σήμερα αγωνίζεται με την Ουτινέζε, ενώ η Νάπολι έμεινε στην 5η θέση με 24 βαθμούς.

Το παιχνίδι

Το πρώτο μέρος είχε ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Με την μεγάλη ευκαιρία να την είχε η Γιούβε στο 19ο λεπτό, όταν ο Βλάχοβιτς σούταρε πάνω στα σώματα των αμυντικών, στη συνέχεια με κεφαλιά έκανε το γύρισμα στον ΜακΚένι ο οποίος με ψαλίδι δοκίμασε να σκοράρει αλλά έκανε επιθετικό φάουλ στον Μερέτ. Στο 24ο λεπτό η Νάπολι έχασε τεράστια ευκαιρία για το γκολ. Ο Κβαρατσχέλια βρέθηκε απέναντι από τον Στσέζνι, ωστόσο το πλασέ του κατέληξε πάνω από την εστία. Στο 38ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όμως ο τερματοφύλακας της Μεγάλης Κυρίας είπε όχι στον Ντι Λορέντζο.

2ο ημίχρονο

Τελικά δίχτυα βρήκε η Γιουβέντους στο 51ο λεπτό. Η φάση ξεκίνησε από τον Καμπιάζο όπου έκανε εξαιρετικό γέμισμα από τα δεξιά, ο Γκάτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μερέτ. Μετά το γκολ της, η Γιούβε συνέχισε να πιέζει αναζητώντας και δεύτερο με καλύτερη ευκαιρία αυτήν στο 66ο λεπτό με τον Κίεζα. Η Νάπολι προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν το τέλος του αγώνα έχοντας δύο καλές φάσεις. Η μία στο 70ο λεπτό, ενώ σκόραρε με τον Όσιμεν, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο επιθετικός των παρτενοπέι ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ, ενώ είχε και δεύτερη ευκαιρία στο 86ο λεπτό όπου μετά από σουτ η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στσέζνι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, μέχρι και το φινάλε, αλλά η Γιουβέντους υπερασπίστηκε χωρίς μεγάλο πρόβλημα το προβάδισμά της.

Οι σημερινοι αγώνες:

Βερόνα – Λάτσιο (16:00)

Αταλάντα – Μίλαν (19:00)

Ίντερ – Ουντινέζε (21:45)

Κυριακή (10/12):

Φροζινόνε – Τορίνο (13:30)

Μόντσα – Τζένοα (16:00)

Σαλερνιτάνα – Μπολόνια (19:00)

Ρόμα – Φιορεντίνα (21:45)

Δευτέρα (11/12):

Έμπολι – Λέτσε (19:30)

Κάλιαρι  – Σασουόλο (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις