Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Εικόνες ντροπής για ακόμη μια φορά στον αθλητισμό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Εικόνες ντροπής για ακόμη μια φορά στον αθλητισμό

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Σε τι κατάσταση είναι ο αστυνομικός

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (7/12) ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στο Ρέντη για τα προημιτελικά στη League Cup βόλεϊ ανδρών. Το παιχνίδι ήταν 1-0 υπέρ των ερυθρόλευκων, όμως κατά την διάρκεια του δευτέρου σετ, με την μυρωδιά από τα δακρυγόνα να περνάει εντός του κλειστού γηπέδου, ο αγώνας δεν έβγαλε καμία ομάδα νικήτρια, διότι διακόπηκε λόγω επεισοδίων που ξέσπασαν έξω από το Μελίνα Μερκούρη. Η κατάσταση ξέφυγε, το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο έληξε και έτσι η οριστική διακοπή ήταν γεγονός. Σε ό,τι αφορά όμως για την τύχη του αγώνα η ΕΣΑΠ είναι εκείνη που θα αποφασίσει τι θα συμβεί, δηλαδή αν θα συνεχιστεί ή όχι.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με την χρήση χημικών. Μάλιστα, τραυματίστηκε αστυνομικός πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Κατά την διάρκεια του χειρουργείου και συνολικά της νοσηλείας του υπέστη τρεις ανακοπές και επανήλθε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Η απόφαση της αστυνομίας

Μετά τα επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό και είχαν ως συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού η ΕΛ.ΑΣ, έστειλε επιπλέον δυνάμεις έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού όπου διεξαγόταν η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό και πήρε την απόφαση να αφήσει να αποχωρήσουν από το γήπεδο μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά που ήταν εκείνη την ώρα εντός του κλειστού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 424 προσαγωγές όσων βρίσκονταν στο Μελίνα Μερκούρη” σε μία μεγάλη επιχείρηση που άρχισε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τα σοβαρά επεισόδια που είχαν ξεσπάσει νωρίτερα έξω από το κλειστό, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που μεταφέρθηκε στην εντατική. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ακόμα και οι ομάδες έφυγαν σχεδόν μία ώρα μετά τη διακοπή από το κλειστό και αφού υπήρξε σχετική έγκριση από την αστυνομία. Εκατοντάδες άνθρωποι έμειναν στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού και περίμεναν τις εξελίξεις ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι, μέλη της διοίκησης και εκπρόσωποι των χορηγών του Ολυμπιακού. Ακολούθως έγιναν και προσαγωγές.

Τι αναφέρει η αστυνομία

Οι 424 προσαγόμενοι μεταφέρθηκαν, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, για προσωρινή κράτηση στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην οδό Πέτρου Ράλλη και εξετάζονται ένας-ένας για να βρεθεί ο δράστης. Υπάρχει βεβαιότητα ότι ανάμεσά σε αυτά τα άτομα βρίσκεται ο υπεύθυνος της απόπειρας δολοφονίας του αστυνομικού. Ο 31χρονος αστυνομικός είναι παντρεμένος χωρίς παιδί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι: Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις