Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τρόμος για οδηγό ταξί – Την απείλησαν με μαχαίρι και όπλο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος για οδηγό ταξί – Την απείλησαν με μαχαίρι και όπλο

Υποψιάστηκε ότι θα τη λήστευαν

Κι όμως, τα κατάφερε! Γυναίκα-οδηγός ταξί, στις νυχτερινές κούρσες για να εξασφαλίσει τα προς το ζην της οικογένειάς της, κατάφερε να εξουδετερώσει δύο επίδοξους ληστές της, όπως τους θεώρησε, οι οποίοι την απείλησαν με όπλο και μαχαίρι, όταν τους ζήτησε να κατέβουν, θεωρώντας τους ύποπτους!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καταφέρνοντας να ξεγλιστρήσει από τον ασφυκτικό κλοιό των δύο νεαρών, που είχαν επιβιβασθεί στο ταξί της, σαν πελάτες, πετάχτηκε, στη μέση του πουθενά, κάπου στην Αγία Βαρβάρα, έξω από το αυτοκίνητο. Έβαλε τις φωνές, που ήταν τόσο δυνατές, ικανές, όπως αποδείχθηκε, να τρέψουν σε φυγή τους επίδοξους αρπαγείς των εισπράξεών της. Βρήκε την ψυχραιμία, ειδοποίησε γρήγορα την Αστυνομία και με τις περιγραφές, που κατάφερε να συγκρατήσει και να δώσει στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έφθασαν γρήγορα στον τόπο της απόπειρας, οδήγησε στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους!

Θύμισε… Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η ΕΛ.ΑΣ, εξιστορώντας το γεγονός με πρωταγωνίστρια την γυναίκα ταξιτζή, που θύμισε τη δυναμική Δέσποινα Στυλιανοπούλου, στον ομώνυμο ρόλο ταινίας, της δεκαετίας του 60, αναφέρει, μεταξύ άλλων,  ότι συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 20χρονοι για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Και στη συνέχεια, αναφέρει τι ακριβώς συνέβη, στην κούρσα του τρόμου για τη γυναίκα οδηγό: «Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, εισήλθαν σε ταξί ως πελάτες και η οδηγός του ταξί αντιλαμβανόμενη ύποπτες κινήσεις, τους ζήτησε να αποβιβαστούν. Τη στιγμή εκείνη, ένας εκ των δραστών πρόταξε μαχαίρι και ο έτερος όπλο, απειλώντας την οδηγό του ταξί και αφού αυτή εξήλθε του οχήματος καλώντας σε βοήθεια, τράπηκαν σε φυγή. Κληθέντες αστυνομικοί, κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων και συντονισμένων ενεργειών του Κέντρου της Άμεσης Δράσης, εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης».

Η δικογραφία

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν την περίπτωση να εμπλέκονται και σε άλλα παρόμοια περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα, πάλι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, συνελήφθη στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, 28χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων.

Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, αφού διέρρηξε κεντρική θύρα οικίας, βρέθηκε στο εσωτερικό  και αφαίρεσε διάφορα τιμαλφή. Η κλοπή έγινε αντιληπτή, ακολούθησε η κλήση στο «100» και οι αστυνομικοί που έφθασαν   στο σημείο, εντόπισαν τον προαναφερόμενο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, όπου συνελήφθη.

Μετά από έρευνα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 34 κροτίδες και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Συγκεκριμένα:

Εννέα κατσαβίδια, λοστός, 5 κόφτες,  κάβουρας,  πολυεργαλείο και  γάντια.

Επιπλέον, καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ,  βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις