Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Νάπολι – Ίντερ: Βαριά ήττα των παρτενοπέι
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νάπολι – Ίντερ: Βαριά ήττα των παρτενοπέι

Νάπολι - Ίντερ: Δεν σταμάτησαν να σκοράρουν οι Nerazzurri

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (3/12) η Νάπολι αντιμετώπισε την Ίντερ για την 14η αγωνιστική της Serie A στο Stadio Diego Armando Maradona. Δυστυχώς, υπέστη βαριά ήττα στην έδρα της με σκορ 0-3.

Ο αγώνας  

ΟΙ δύο ομάδες προέρχονταν από δύσκολα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα με Ρεάλ – Νάπολι και Μπενφίκα – Ίντερ στο Champions League με την Νάπολι να χάνει 4-2 και την Ίντερ να ισοφαρίζει 3-3 και υπήρχε υπερβολική κούραση. Το πρώτο μέρος του μεταξύ τους αγώνα τις βρήκε αμφότερες να παίζουν σε υψηλό τέμπο και να έχουν αρκετές τελικές προσπάθειες.

Η Νάπολι είχε περισσότερες, με καλύτερη τη βολίδα του Έλμας στο 3′ που εξουδετέρωσε ο Ζόμερ, αλλά και το εξαιρετικό σουτ του Πολιτάνο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των νερατζούρι στο 35ο λεπτό, με την Ίντερ να είναι όμως πιο αποτελεσματική και να το δείχνει στο 44′, με τον Μπαρέλα να στρώνει τη μπάλα στον Τσαλχάνογλου και τον αρχηγό της εθνικής Τουρκίας να εκτελεί τον Μέρετ με ένα άπιαστο ξερό σουτ εκτός περιοχής. Να σημειωθεί ότι, ακυρώθηκε και γκολ της Ίντερ στο 13ο λεπτό με τον Τουράμ να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ

2ο ημίχρονο (το γκολ που άλλαξε όλο το παιχνίδι)

Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες, με την Ίντερ να παίρνει τα ηνία, αγωνιστικά και ψυχολογικά στο δεύτερο ημίχρονο, και την Νάπολι να αδυνατεί να αντιδράσει. Η φάση του 58ου λεπτού με την σωτήρια επέμβαση του Ζόμερ στο σουτ του Κβαρατσχέλια ήταν κομβική για την εξέλιξη, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 για την Ίντερ, με τον Μαρτίνες να σερβίρει και τον Μπαρέλα να εκθέτει την άμυνα των παρτενοπέι πριν νικήσει τον Μέρετ με το πρώτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο ημίωρο βρήκε την Νάπολι να παραδίδει πνεύμα και την Ίντερ να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, για να δώσει μάλιστα διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της στον ιταλικό νότο με ένα τρίτο τέρμα στο 85ο λεπτό, όπου ο Κουαδράδο έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Τουράμ όπου δεν δυσκολεύτηκε να την προωθήσει στα δίχτυα για να μεγαλώσει το μαρτύριο της ομάδας του Βάλτερ Ματσάρι φτάνοντας από την πλευρά του τα 5 γκολ στο πρωτάθλημα της Serie A.

Βαθμολογία

Δίνει φτερά στην Ίντερ, αφού έχει την πρωτιά στο πρωτάθλημα και στο +2 επί της Γιουβέντους όπου βρίσκεται στην 2η θέση. Η Νάπολι, βρίσκεται στην 5η θέση με 24 βαθμούς, με μια μέτρια εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα απ’ ότι στο περσυνό, πάνω από την Φιορεντίνα με 23 βαθμούς και κάτω από την Ρόμα με 24 βαθμούς.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Λέτσε – Μπολόνια (1-1)

Ουντινέζε – Βερόνα (3-3)

Φιορεντίνα – Σαλερνιτάνα (3-0)

Σασουόλο – Ρόμα (1-2)

Απόψε η 14 αγωνιστική τελειώνει:

Τορίνο – Αταλάντα (21:45)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις