Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ: Φοβερός αγώνας και από τις 2 ομάδες
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ: Φοβερός αγώνας και από τις 2 ομάδες

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ: Θρίλερ... στο τέλος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Καραμάνογλου
Τελειόφοιτος Sport Management

Χθες (3/12) η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε την Τότεναμ για την 14η αγωνιστική της Premier League στο Στάδιο Ετιχάντ. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που οι πολίτες περίμεναν ότι το ματς το έχουν πάρει στο τέλος του αγώνα έρχεται γκολ για την Τότεναμ με αποτέλεσμα να βγει ισόπαλο 3-3.

Το ματς

Η Τότεναμ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Μάντσεστερ Σίτι κάνοντας το 0-1 στο 6ο λεπτό με τον Σον που εκτέλεσε τον Έντερσον με δυνατό σουτ τελειώνοντας ιδανικά αντεπίθεση της ομάδας του, όμως 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έγινε μοιραίος, με τον Νοτιοκορεάτη να βρίσκει τη μπάλα με το πόδι μετά από εκτέλεση φάουλ και να νικάει τον Βικάριο 1-1 (αυτογκολ).

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Χάαλαντ έχασε το… άχαστο στέλνοντας τη μπάλα άουτ μπροστά σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία, για να έρθει όμως η φάση του 31ου λεπτού, όπου οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκρυψαν τη μπάλα από τους αντιπάλους τους, με τον Άλβαρες να δίνει στον Φόντεν και εκείνον να γράφει το 2-1 και να κάνει την ανατροπή του σκορ.

2ο μέρος

Ωστόσο, η Τότεναμ δεν ήταν διατεθειμένη να πετάξει λευκή πετσέτα και το έδειξε στο 69ο λεπτό όταν οι παίκτες της κέρδισαν τη μπάλα έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και ο Λο Σέλσο έπιασε ένα υπέροχο φαλτσαριστό πλασέ, για να στείλει συστημένη τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Έντερσον, κάνοντας το 2-2.

Το γκολ αυτό πάγωσε την Σίτι, η οποία όμως μέσα σε λίγα λεπτά ξαναβρήκε την αυτοκυριαρχία της και άσκησε ασφυκτική πίεση στα αντίπαλα καρέ, για να έρθει η δικαίωση στο 81ο λεπτό, με τον Χάαλαντ να αφήνει το ρόλο του εκτελεστή και να γίνεται δημιουργός, βγάζοντας υπέροχη ασίστ για τον Γκρίλις (όπου είχε μπει ως αλλαγή αντί του Ντοκού) που έγραψε το 3-2 με κοντινό πλασέ.

Θρίλερ στο τέλος του αγώνα

Το γκολ αυτό ήταν λυτρωτικό για τον ίδιο αφού είχε πολύ καιρό να βρει δίχτυα, όχι όμως και για την ομάδα του που πίστευε ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει, καθώς η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να λέει την τελευταία λέξη της στο 90ο λεπτό, με τον Τζόνσον να βγάζει σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Κουλουσέβσκι να ίπταται και να γράφει το 3-3, με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού.

Στις καθυστερήσεις, η Σίτι έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ όταν ο Γκρίλις ξεχύθηκε στην αντίπαλη περιοχή με τη μπάλα στα πόδια αλλά ο διαιτητής τον σταμάτησε καταλογίζοντας φάουλ υπέρ του Χάαλαντ που είχε προηγηθεί, ο Νορβηγός έπεσε αλλά σηκώθηκε γρήγορα και έβγαλε τη μπαλιά στον Γκρίλις, με το σφύριγμά του να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των παικτών της και του Γκουαρδιόλα (δεν άφησε το πλεονέκτημα) για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα το φινάλε σε ένα επικό ματς.

Βαθμολογία

Η Σίτι έπεσε στην 3η θέση με 30βαθμούς πάνω από την Άστον Βίλα με 29 βαθμούς και κάτω από την Λίβερπουλ όπου νίκησε σε ένα φοβερό παιχνίδι την Φούλαμ με σκορ 4-3, ενώ τα σπιρούνια στην 5η θέση με 27 βαθμούς πάνω από την Νιουκάστλ με 26 βαθμούς και κάτω από την Άστον Βίλα.

Τα άλλα χθεσινά παιχνίδια:

Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Πάλας (1-1)

Λίβερπουλ – Φούλαμ (4-3)

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα (2-2)

Τσέλσι – Μπράιτον (3-2)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις