Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πιερρακάκης: Θα είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Θα είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας

Η αναφορά του κ. Πιερρακάκη εστιάστηκε στην πολιτική συμπερίληψης των ΑμεΑ στην εκπαίδευση

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία τίμησε με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η αναφορά του κ. Πιερρακάκη εστιάστηκε στην πολιτική συμπερίληψης των ΑμεΑ στην εκπαίδευση με την ενίσχυση του πλαισίου ειδικής αγωγής και την ειλλημμένη απόφαση της Πολιτείας να είναι δίπλα τους με ενισχυμένη παρουσία, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα και στις ανάγκες τους.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σηματοδοτεί τον σεβασμό και την αλληλεγγύη απέναντι στους συμπολίτες μας που με αξιοπρέπεια διεκδικούν την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την εργασία και όλες τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Η συμπερίληψη των ΑμεΑ στην εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Η ενίσχυση του πλαισίου της ειδικής αγωγής έχει ήδη δρομολογηθεί και θα είμαστε δίπλα σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις