Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου – θέρμανση: Απομάκρυνση της διοικήτριας του νοσοκομείου
ΕΛΛΑΔΑ

Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου – θέρμανση: Απομάκρυνση της διοικήτριας του νοσοκομείου

Μαιευτήριο Έλενα - θέρμανση: Σύμφωνα με πληροφορίες για περίπου 10 ημέρες υπήρχε βλάβη στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης χωρίς να υπάρξει καμία μέριμνα για την αποκατάστασή της

Στην τέταρτη κατά σειρά παύση διοίκησης δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξαιτίας προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία που δυσκολεύουν την παραμονή των ασθενών. Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», μετά την έλλειψη θέρμανσης στο νοσοκομείο που διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες. Πριν από δύο ημέρες, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και μαιευτηρίου προχώρησε στην καταγγελία ότι εδώ και ημέρες το κεντρικό κτήριο Α είναι χωρίς θέρμανση, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά. «Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία» ανέφερε η ανακοίνωση του Σωματείου.

«Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο κτίριο Β. Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα πότε θα αποκατασταθούν», προσθέτουν οι εργαζόμενοι.

Πηγές του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνουν το πρόβλημα θέρμανσης, σημειώνοντας ότι δεν έγινε καμιά ενέργεια από την πλευρά της διοίκησης να βρεθεί λύση.

Ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιμένει στην αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των ασθενών και έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει δυσλειτουργίες με αντίκτυπο στους ασθενείς. Μάλιστα, από το υπουργείο Υγείας έχουν δοθεί «εργαλεία» για να διευκολυνθούν οι διοικήσεις στη διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, δε χρειάζονται χρονοβόροι διαγωνισμοί για πολλές αποκαταστάσεις ζημιών.

Στο ίδιο πλαίσιο, έχει προηγηθεί η παύση του διοικητή του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά» μετά από καταγγελίες για «αρρυθμίες» στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσοκομείου. Επίσης, η παύση του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου. Η πιο πρόσφατη παύση είναι αυτή του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» στην Κρήτη λόγω μη ομαλής λειτουργίας των χειρουργείων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις