Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ο χρόνος θα δείξει για τους πορτιέρο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο χρόνος θα δείξει για τους πορτιέρο!

Οι παίκτες για τους οποίους γίνεται λόγος κλείνουν τα…αυτιά τους και ασχολούνται μόνο με τη δουλειά τους! Ενώ όλα τα άλλα τα έχουν αφήσει στους ειδικούς!

Ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό.  Οι συνάδελφοι το σχολιάζουν χωρίς να υπάρχει διάψευση από καμία πλευρά! Οι ΠΑΕ τηρούν «σιγή ιχθύος»! Οι παίκτες για τους οποίους γίνεται λόγος κλείνουν τα…αυτιά τους και ασχολούνται μόνο με τη δουλειά τους! Ενώ όλα τα άλλα τα έχουν αφήσει στους ειδικούς!  Όλα αυτά συμβαίνουν για τους δυο καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι! Για τον Έλληνα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που με τις εμφανίσεις του κέρδισε δίκαια τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ερυθρόλευκης ομάδας! Και για τον Ιταλό πορτιέρο του Παναθηναϊκού τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι ο οποίος υπήρξε και είναι ο φύλακας άγγελος της εστίας των τριφυλλοφόρων!

Οι πρώτες…κρούσεις έχουν ήδη γίνει, αλλά όπως έγινε γνωστό, υπάρχει…απόσταση! Και πρέπει να πω πως οι άνθρωποι τους, οι ειδικοί, οι μάνατζερ τους είναι σκληροί στις διαπραγματεύσεις τους! Θέλουν να πετύχουν το καλύτερο για τους πελάτες τους!

 

Τα σενάρια που κυκλοφορούν

Υπάρχουν κάποια σενάρια που κυκλοφορούν και φυσικά φέρνουν αγωνίες αλλά δημιουργούν και πολλά ερωτηματικά! Το ένα από αυτά τα σενάρια είναι «η πρόταση που, όπως ακούγεται, έχει γίνει από τον Ολυμπιακό στον Ιταλό πορτιέρο»! Όπως λένε «ο Ιταλός γκολκίπερ φαντάζει ιδανική λύση για την ομάδα του Πειραιά και είναι μέσα στα πλαίσια που έχει ζητήσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ για τον τερματοφύλακα»! Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν τερματοφύλακα που να έχει το παιχνίδι με τα πόδια και να συμμετέχει ενεργά στο build up. Κάτι που ο Ιταλός το έχει! Βέβαια για να έχει περισσότερη αγωνία το σενάριο αυτό μπαίνει και η ΑΕΚ, η οποία παρακολουθεί τις όποιες εξελίξεις έτοιμη να παρέμβει όταν εκείνη κρίνει πως…έφθασε η ώρα! Περιμένει την κατάλληλη στιγμή!

Η πλευρά του Αλμπέρτο Μπρινιόλι ζητά, έχει απαιτήσεις ποιο σωστά ένα εκατομμύριο ευρώ! Μπορεί όμως να πει το ναι και με οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ! Μέχρι και τώρα ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να δώσει αυτό το πόσο! Έτσι από τον Ιανουάριο όπως το ορίζει ο νόμος ο Μπρινιόλι μπορεί ελεύθερα να διαπραγματευθεί μόνος του την μεταγραφή του! Και από την άλλη ο Παναθηναϊκός να χάσει τον βασικό τερματοφύλακα του χωρίς να βάλει στο ταμείο του ούτε ένα ευρώ!

Δικό του παιδί…

Το δεύτερο σενάριο που παίζει είναι, ο Ολυμπιακός να κρατήσει τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη που είναι δικό του παιδί βγαλμένο από τα σπλάχνα του, από τις παιδικές του και εφηβικές του ομάδες, στο ρόστερ του! Είναι αλήθεια πως ο 35χρονος Έλληνας τερματοφύλακας μέχρι σήμερα έχει δυο σοβαρά λάθη κάνει που κόστισαν στον Ολυμπιακό. Το πρώτο ήταν στο γκολ του ΠΑΟΚ που σημείωσε ο Ζίβκοβιτς. Και το δεύτερο σοβαρό λάθος ήταν η «κακή» αντίδραση του, στο πρώτο γκολ που πέτυχε η Φράιμπουργκ. Να πούμε όμως πως έχει δικαιολογία. Διότι, ο αιφνιδιασμός του από το κακό γύρισμα του Φρέιρε είναι μεγάλος. Και είναι σίγουρο πως ο Πασχαλάκης δεν υπολόγισε σωστά και ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ.

Η ζυγαριά

Μπορεί ο Ιταλός πορτιέρο να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Να ξέρει μπάλα δηλαδή και φυσικά να είναι αυτός που μπορεί να δώσει μια καλύτερη ισορροπία στο χτίσιμο της επίθεσης από την άμυνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως λύνει όλα τα προβλήματα στην άμυνα των ερυθρολεύκων.

Από την άλλη ο Έλληνας τερματοφύλακας μπορεί να μην παίζει στην περιοχή με την μπάλα και να μην υπηρετεί το passing game από την άμυνα. Είναι όμως ικανός στο να… «υπηρετήσει την άμυνα με μια πάσα» και να απομακρύνει, να διώχνει την μπάλα μακριά! Αυτό όπως όλοι λένε αποτελεί και είναι «το μεγαλύτερο προτέρημα για τον τερματοφύλακα»! Έτσι τώρα οι ερυθρόλευκοι καλούνται να διαλέξουν ένα από τα δυο σενάρια! Και φυσικά το ερώτημα, όπως όλοι πιστεύουν, είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός; Ποιο είναι το σωστό; Και ποιο το λάθος; Ο χρόνος θα δείξει!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις