Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Και διακινητές… και απαγωγείς
ΕΛΛΑΔΑ

Και διακινητές… και απαγωγείς

"Ξεδοντιάζουν" συμμορία οι Αρχές

Και σκληροί διακινητές παράτυπων μεταναστών από την Ελλάδα στην Ευρώπη, μέσω Αλβανικών ατραπών, αλλά και απαγωγείς (!) των ίδιων, με απειλή καλάσνικοφ, και σπαθιών, προκειμένου να  αυξήσουν τα κέρδη τους με τα ποσά των «λύτρων», που απαιτούσαν από τις οικογένειές τους,  για να  συνεχίσουν το παράνομο δρομολόγιο και να τους απελευθερώσουν!!! Στην πρώτη φάση των ερευνών, στα τέλη του Σεπτεμβρίου, χάρη σε ένα κατατοπιστικό τηλεφώνημα μεταναστών από τη Γερμανία στις ελληνικές Αρχές για την τύχη δικού τους ανθρώπου, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της κτηνωδίας, που παιζόταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τότε, βρέθηκαν με χειροπέδες 7 αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί,  οι οποίοι, εκτός από το καλάσνικοφ είχαν στην κατοχή τους και με αυτά απειλούσαν και δύο σπαθιά τύπου κατάνα, ενώ με ένα drone έβλεπαν όλες τις κινήσεις στα σημεία όπου δρούσαν για να αποφεύγουν την Αστυνομία! Μετά τη σύλληψη των πρώτων επτά ενόπλων κακοποιών, οι οποίοι, ήδη βρίσκονται στις φυλακές,  η Αστυνομία στην Καστοριά, συνέχισε τις έρευνες, με αποτέλεσμα, στη δεύτερη φάση, να συλληφθούν άλλοι έξι, οι οποίοι εξακολουθούσαν να διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα σε βάρος των παράτυπων μεταναστών.

20 σκληροί κακοποιοί

Η Αστυνομία ταυτοποίησε και άλλους επτά που συμμετείχαν κάτι που σημαίνει ότι η θηριώδης εγκληματική οργάνωση αριθμούσε 20  διακινητές-αρπαγείς!

Με λεωφορεία και ταξί – Πώς περιγράφει τη δράση τους η Αστυνομία

«Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι διακινούμενοι αλλοδαποί έφταναν σε παραμεθόρια περιοχή της Καστοριάς, ξεκινώντας από διάφορα σημεία της επικράτειας είτε με λεωφορεία και ταξί και έπειτα πεζή, συνοδευόμενοι από μέλη της ομάδας, είτε μόνοι τους, χρησιμοποιώντας συσκευές γεωεντοπισμού (gps), κατόπιν υπόδειξης του σημείου προορισμού από τους διακινητές. Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας παρείχαν στους διακινούμενους είδη διατροφής κατά τη διαμονή τους στην περιοχή μέχρι την αναχώρησή τους. Ωστόσο, με σκοπό να αποτρέψουν τυχόν προσπάθεια των διακινούμενων να διαφύγουν μόνοι τους καθώς και για να απαιτήσουν από αυτούς ή οικείους τους επιπλέον χρηματικά ποσά, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας τους απειλούσαν, χρησιμοποιώντας πολεμικό τυφέκιο και άλλο οπλισμό.

Στο πλαίσιο των  επιχειρήσεων,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πολεμικό τυφέκιο με αναδιπλούμενη ξιφολόγχη, γεμιστήρας με 28 φυσίγγια των 7,62mm,  ξίφος τύπου κατάνα με θήκη, μαχαίρι και σουγιάς. Σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) με τηλεχειριστήριο, 6 κινητά τηλέφωνα με 6 κάρτες sim , 415 ευρώ και  2 μαχαίρια με λάμες δέκα εκατοστών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις