Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Panko, οφέλη για την υγεία: Μήπως να το δοκιμάσετε;
PLUS

Panko, οφέλη για την υγεία: Μήπως να το δοκιμάσετε;

Panko, οφέλη για την υγεία: Ίσως το έχεις φάει σε κάποιο ιαπωνικό εστιατόριο

Το Panko είναι η χρυσή ιαπωνική ψίχα ψωμιού και έχει γίνει βασικό συστατικό στις κουζίνες όλου του κόσμου, απογειώνοντας τα πιάτα με τη χαρακτηριστική ελαφριά και τραγανή υφή του. Αλλά μήπως αυτή η απολαυστική επικάλυψη συνοδεύεται και από οφέλη για την υγεία; Ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν το Panko μια πιο υγιεινή επιλογή σε σύγκριση με την παραδοσιακή ψίχα ψωμιού είναι η διαδικασία παρασκευής του. Το Panko παρασκευάζεται από το μαλακό εσωτερικό μέρος του ψωμιού, χωρίς την κόρα. Προσφέρει μια πιο ελαφριά και αφράτη υφή, ενώ έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά.

Επιπλέον, το Panko συνήθως δεν περιέχει πρόσθετα λίπη ή έλαια κατά τη διαδικασία παραγωγής. Η παραδοσιακή γαλέτα που χρησιμοποιούμε συχνά για πανάρισμα, αναμειγνύεται με λίπη όπως βούτυρο ή έλαια για να ενισχύσει τη συνδετική της ικανότητα και να δημιουργήσει μια πιο πλούσια γεύση. Αντίθετα, το Panko έχει μια ιδιαίτερη υφή που προσκολλάται στο τρόφιμο, μειώνοντας την ανάγκη για πρόσθετα λίπη.

H ελαφριά και τραγανή υφή του Panko απορροφά λιγότερο λάδι κατά το τηγάνισμα ή το ψήσιμο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που προσέχουν την πρόσληψη λίπους ή που επιθυμούν να απολαύσουν ένα ελαφρύτερο, πιο υγιεινό γεύμα.

Ενώ το Panko προσφέρει μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση σε σχέση με την παραδοσιακή γαλέτα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το μέτρο είναι το κλειδί. Το Panko θα πρέπει χρησιμοποιείται ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής που περιλαμβάνει μια ποικιλία τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το Panko όταν συνδυάζεται με άπαχες πρωτεΐνες, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως μπορεί να ενισχύσει το διατροφικό προφίλ των γευμάτων σου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις